Szegedi Arcok

Karikó Katalin az életútját bemutató könyv jogdíjaiból nagyvonalú felajánlást tett az SZTE Klebelsberg Könyvtár javára, ünnepséget is rendeznek pénteken

Mint korábban megírtuk, a héten Szegedre jön Karikó Katalin! A Nobel-díjas tudós több programon is részt vesz, többek között az EUGLOH találkozón is ott lesz, könyvet dedikál és a Füvészkertbe is ellátogat. Mindezeken felül most megtudtuk, hogy pénteken Karikó Katalint az SZTE Klebelsberg Könyvtár „Örökös Könyvtári Tag” címmel tünteti ki, mivel a könyvének jogdíjaiból nagyvonalú felajánlást tett.

A Szegedi Tudományegyetem idén is bekapcsolódik az ünnepi könyvhét országos rendezvénysorozatába. Az egyetemhez kötődő helyszíneken több mint harminc könyves programra várják az olvasókat. A 95. Ünnepi Könyvhét szegedi egyetemi díszvendége pedig Karikó Katalin lesz.

DEDIKÁLNI IS FOG

A Szegedi Tudományegyetem Nobel-díjas professzora sikerkönyvét, az „Áttörések – Életem és a tudomány” című memoárját már 9 nyelvre lefordították. A „Breaking Through – My Life in Science” kötet angol nyelvű bemutatóját követően a szerző több egyetemi helyszínen is dedikálja művét, részt vesz a tankönyvek szerepével foglalkozó rendezvényeken. Karikó Katalin az életútját bemutató könyv jogdíjaiból nagyvonalú felajánlást tett az SZTE Klebelsberg Könyvtár javára. Ebből az alkalomból az egyetemi bibliotéka ünnepséget is rendez, Karikó Katalint az SZTE Klebelsberg Könyvtár „Örökös Könyvtári Tag” címmel tünteti ki – tudtuk meg az egyetemtől.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb