Mindenmás

A nap pofátlan sofőrje: nem adta meg az elsőbbséget a rolleresnek, majd amikor az nekicsapódott, simán elhajtott – vádemelés lett a vége

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki két éve megállás nélkül hátrahagyott egy neki ütköző rollerest, miután az elsőbbséget sem adta meg neki Szegeden.

Az ügyészség azt írja, hogy a vádirat szerint a vádlott még 2022. február 5-én egy forgalmas útkereszteződésben úgy kanyarodott be balra gépkocsijával, hogy nem engedte át a kijelölt kerékpárátkelőhelyen szabályosan, a zöld jelzés mellett közlekedő két rollerest.

ÉSZLELTE AZ ÜTKÖZÉST, DE NEM ÁLLT MEG

Mint kiderült, egyikük ezt észlelve még idejében lassítani tudott, a sértett azonban már hiába fékezett, az autó hátuljának csapódott, majd az úttestre zuhant. A vádlott észlelte az ütközést, azonban nem állt meg, hanem a helyszínt gyorsan elhagyva a visszapillantóból figyelte a sértettet, aki 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A vádlott az elsőbbségadási szabály mellett megszegte azt a közlekedési szabályt is, miszerint a balesettel érintett jármű vezetője köteles a helyszínen megállni és a sérültek részére segítséget nyújtani.

KÁBÍTÓSZER-BIRTOKLÁSSAL IS VÁDOLJÁK

A járási ügyészség a vádlottat segítségnyújtás elmulasztásának minősített esetével, valamint kábítószer-birtoklásának vétségével is vádolja, arra figyelemmel, hogy a vele szemben a nyomozás során felmerült kábítószer-fogyasztás gyanúja is beigazolódott. A vádlott bűnösségéről a  Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb