KikapcsVideo365

Minden falat egy újabb nagyszerű kaland az ízek birodalmában: besurrantunk a szegedi K&D Pékségbe, s megnéztük, mitől is olyan finomak péksüteményeik

Hogy mi tesz teljesen ellenállhatatlanná egy péksüteményt? Kétségkívül a puha, foszlós keltttészta, a lágy, krémes szószok és a jól megpakolt töltelékek harmonikus egyvege ad garanciát arra, hogy egy felejthetetlen kalandban legyen részünk az ízek birodalmában. Jól tudják ezt a szegedi K&D Pékségben, ahol eredeti albán receptek szerint készítik nekünk a pultban rejlő finomságokat. A pizzákat és szendvicseket kóstolva azonkívül, hogy rögtön világossá vált számunkra, ebből egy nem elég, Kujtim Martinaj szakmai vezető segítségével beleshettünk a pékség konyhájába, hogy megnézzük, mitől is olyan finomak a K&D péksüteményei.

KUJTIM VÉRÉBEN VAN A SZAKMA

Mint Kujtim elmesélte, családjában ő már a harmadik generáció, aki finom péksüteményeivel elbűvöli az éhes betérő vendégeket, tulajdonképpen már gyermekkora óta a vérében van a szakma minden csínja-bínja. 2010-ben döntött úgy, hogy szerencsét próbál Magyarországon, s Albániából átköltözött Szegedre, ahol megnyitotta első pékségét. Mint mesélte nem volt könnyű időszak az életében, hiszen egy idegen országban, idegen nyelvi környezetben kellett boldogulnia, s egy új vállalkozást beindítania. Szerencsére Kujtim minden kezdeti nehézség ellenére sikerre vitte üzletét, s azóta három pékséggel is rendelkeznek a városban: a József Attila sugárúton, a Damjanich utcában és legutóbb a Kálvária téren nyitották meg üzletüket.

BELESTÜNK A KONYHÁBA

S, hogy, mi teszi olyan különlegesen ellenállhatatlanná omlós, puha tésztáikat, Kujtim elárulta, otthonról hozta magával egyedi, sok évtizedes tapasztalattal kitökéletesített receptjét, ami minden ízében rabul ejti kóstolóját. Természetesen a családi recept minden titkába nem pillanthattunk be, de Kujtim azért bevezetett bennünket konyhájuk birodalmába, hogy lássuk, hogyan készülnek ezek a finomságok, sőt magunk is fakanalat ragadva kevertünk, kavartunk, kentünk, szórtunk, egyszóval besegítettünk a pizzák, szendvicsek, virslis táskák, de még az édességek elkészítésébe is. Ezt magad is megnézheted videónkban, de előtte még van egy jó hírünk!

CSAPATOT IS BŐVÍTENEK

A K&D Pékség ugyanis csapatot bővít: mint Kujtim beavatott bennünket, nem olyan régen rátaláltak aranykezű pékükre, aki jól ismeri a dörgést a konyhában, s a legfinomabb ízeket hozza el minden falat péksüteményben, ám itt még nincs vége. Keresik legújabb elhivatott, hosszú távban gondolkodó cukrászukat is, aki édes bűnre csábítja majd vendégeiket, s új eladóval is bővítenék csapatukat, aki mosolyával levesz a lábáról minden betérő éhes szegedit.

S akkor jöjjön most a már beígért videó, less be velünk a K&D Pékség József Attila sugárúti üzletének konyhájába, és sasold meg velünk, hogyan készülnek a finomságok:

Ha pedig megjött a kedved a kóstoláshoz, a K&D Pékség üzleteit itt találod:

· Szeged, József Attila sgrt. 3,

· Szeged, Damjanich u. 10,

· Szeged, Kálvária tér 25.

Operatőr: Galyas Richárd

Fotók: Sóti Gellért

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb