Szegedi Arcok

Nagyvonalú felajánlást tett Karikó Katalin Szegeden: mintegy 20 ezer dollárt meghaladó összeget adományozott az SZTE könyvtárának

Mint megírtuk, Karikó Katalin az életútját bemutató könyv jogdíjaiból nagyvonalú felajánlást tett az SZTE Klebelsberg Könyvtár javára, ünnepséget is rendeztek pénteken. A helyszínen megtudtuk, hogy Karikó Katalin mintegy 20 ezer dollárt meghaladó összeget adományozott az SZTE könyvtárának, akik „Örökös Könyvtári Tag” címmel tüntették ki.

A Szegedi Tudományegyetem idén is bekapcsolódik az ünnepi könyvhét országos rendezvénysorozatába. Az egyetemhez kötődő helyszíneken több mint harminc könyves programra várják az olvasókat. A 95. Ünnepi Könyvhét szegedi egyetemi díszvendége pedig Karikó Katalin lett, aki ismét Szegedre látogatott.

SIKERKÖNYV, ÉS NAGYVONALÚ FELAJÁNLÁS

A Szegedi Tudományegyetem Nobel-díjas professzora sikerkönyvét, az „Áttörések – Életem és a tudomány” című memoárját már 9 nyelvre lefordították. A „Breaking Through – My Life in Science” kötet angol nyelvű bemutatóját követően a szerző több egyetemi helyszínen is dedikálja művét, részt vesz a tankönyvek szerepével foglalkozó rendezvényeken is. Karikó Katalin az életútját bemutató könyv jogdíjaiból nagyvonalú felajánlást tett az SZTE Klebelsberg Könyvtár javára. Mintegy 20 ezer dollárt meghaladó összeget adományozott az SZTE könyvtárának.

Ebből az alkalomból az egyetemi bibliotéka ünnepséget is rendezett, Karikó Katalint az SZTE Klebelsberg Könyvtár „Örökös Könyvtári Tag” címmel tüntette ki. Az örökös tagsággal a könyvtár valamennyi anyagához hozzáférhet, beleértve a digitális online tartalmakat is. Az ünnepségen főként a könyvéről volt, ahol elmondta, öröm számára, ha a könyvvel másokat is a kutatásra ösztönözhet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb