Közélet

Alakul a buli: Budapest mellett még egy városban újraszámolják a szavazatokat

A területi választási bizottság Győrben péntek reggel döntött: Dézsi Csaba András jogorvoslati kérelmét elfogadják és újraszámlálást rendelnek el. Két kúriai határozatot vettek alapul.

A kérdés az volt, hogy mind a 97 választókörben újraszámolják-e a szavazatokat vagy csak abban a hétben, amelyet Győr jelenlegi polgármester a beadványában megnevezett, mint ahol esetlegesen jogsértések történhettek. Végül az utóbbi mellett döntöttek. Az újraszámlálást hétfő reggel kezdik – írja a Telex.

440 SZAVAZAT DÖNTÖTT

Csütörtök délután, a határidő lejárta előtt néhány órával hivatalosan is kérte Dézsi Csaba András a szavazatok újraszámlálását, de az erre vonatkozó szándékát már hétfőn egy interjúban jelezte. Az első eredmény alapján a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltje, Pintér Bence 440 szavazattal legyőzte Dézsit.

A FŐVÁROSBAN IS ÚJRASZÁMOLNAK, DE NEM MINDENT

Karácsony Gergely és Vitézy Dávid között 324 voks döntött Budapesten, de Vitézy már kérte az újraszámolást, csütörtökön pedig Karácsony is lépett és az egész főpolgármester-választás megismétlését sürgette. A Nemzeti Választási Bizottság szerda este döntött úgy, hogy Vitézy Dávid kérésének megfelelően újraszámolják az érvénytelen főpolgármesteri szavazatokat, ez közleményük szerint pénteken meg is fog történni. A vasárnapi szavazáson több mint 24 ezer volt az érvénytelen szavazatok száma, Vitézy erre hivatkozva kérte az újraszámlálást.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb