Mindenmás

Napi pakk: bekeményít a kánikula, mától harmadfokú hőségriasztás van érvényben Szegeden, ma a németek ellen csapnak össze a magyarok

Ma, ha teheted maradj az árnyékban és igyál sok folyadékot, harmadfokú hőségriasztás lép életbe. Tikkasztó meleg napunk lesz, 36 fokig meg sem állnak a hőmérők Szegeden. Abban viszont biztos lehetsz, hogy nem fogja eső megzavarni a magyar-német EB meccset, ha szabadtéren támadna kedvet szurkolni. Hajrá, magyarok, mindent bele srácok! Az izgalmasnak ígérkező meccs előtt addig is itt a Napi pakk, minden hasznos infóval reggelre.

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Gyárfás és Zorka nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 80 éve ezen a napon megjelentek a Life magazinban Robert Capa magyar fotós képei a normandiai partraszállásról
  • 97 éve ezen a napon megszületett Bánffy György, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész
  • 46 éve ezen a napon “megszületett” Garfield, a macska: a United Media Features ügynökség elfogadta, majd a június 19-én kötött szerződés értelmében a képregény 41 amerikai lapban jelent meg
  • 122 éve ezen a napon megszületett Bán Frigyes, Kossuth-díjas rendező (Talpalatnyi föld, Rákóczi hadnagya, Szent Péter esernyője)
  • 61 éve ezen a napon három napos útja után visszatért a Földre az első női űrhajós Valentyina Tyereskova

ITT A KÁNIKULA, 36 FOK LESZ SZEGEDEN

Szerdán sok napsütésre számíthatunk Szegeden, csapadék sem várható. A déli-délnyugati szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz. Kora reggel 13-21 fok közötti minimumok várhatók, délután azonban tovább fokozódik a hőség, a legmelegebb órákban 30-38 fokos maximumokat mérhetünk.

MA HARMADFOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS LÉP ÉLETBE

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján – tájékoztat a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közös közleményében.

HAJRÁ MAGYAROK! MA NÉMETORSZÁGGAL MÉRKŐZIK MEG A MAGYAR LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT

Ma aztán lesz miért izgulnunk! Este hat órától Németország ellen lép pályára a magyar válogatott az EB-n. Sorsdöntő meccs előtt állunk, a Svájctól elszenvedett 3-1-es vereséget követően a magyar válogatottnak a házigazda németek ellen bravúros pontszerzésre van szüksége ahhoz, hogy teljesen a saját kezében maradjon a sorsa az Európa-bajnokságon, írta az Eurosport. Nagy a tét, nem kevés izgalom vár ránk, úgyhogy szurkolásra fel, hajrá magyarok!

Fotó: MTI / Kovács Tamás

DOLGOZNAK A KÁLVÁRIA SUGÁRÚTON

Vízbekötés létesítési munka miatt átmeneti lezárás és forgalomterelés lesz a Kálvária sugárúton – közölte a Szegedi Vízmű a közösségi oldalán. A munkálatok miatt a közösségi közlekedésben is lesznek fennakadások, vágányzár lesz a 3 és a 3F-es villamosvonalon.

RENDŐRSÉGI RAZZIA AZ UTAKON

Országos ellenőrzésbe kezd a rendőrség az utakon, az egyenruhások a járművezetőkre fókuszálnak majd 2024. június 17. és 23. között – közölte csütörtökön az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb