Sport

Késely Ajna óriásit úszott, megvan az első magyar aranyérem a belgrádi úszó EB-n

Késely Ajna aranyérmet nyert kedden 800 méter gyorson a belgrádi úszó Európa-bajnokságon. Mint korábban írtuk, Pádár Nikolett, a HAÁSZ SZUE ifjú reménysége, a 2022-es év Legszegedibb Sportolója ugyanitt, pár órával korábban bronzérmet nyert 100 méter gyorson.

A 22 éves Késely Ajna nagyjából a táv feléig csak utazott a mezőnnyel, utána viszont könnyedén lépett el, és 8:29.96 perccel, több mint három és fél másodperces előnnyel csapott a célba. Késely ezzel pályafutása első Európa-bajnoki címét szerezte, egyúttal a magyar küldöttség első aranyát a szerb fővárosban.

A szám másik magyar döntőse, Kapás Boglárka 8:40.33 perccel a hetedik lett.

A vegyes zónában mindkét magyar úszó elérzékenyült:

“Az edzőm, Kovács Ottó pontosan ilyen időt várt tőlem, a tervem nagyjából ez volt, de talán még egy kicsit korábban is indultam el, mert éreztem magamban az erőt, ez volt a papírforma. Nagyon akartam már ezt az egyéni aranyérmet, amit Ottó bának küldök, és szeretném megemlíteni Turi Györgyöt, akinek nagyon sok munkája van bennem, az állóképesség onnan is jön”

– nyilatkozta az MTI-nek Késely.

Kapás Boglárka sírva érkezett a vegyes zónába, mint elmondta alapvetően magát a számot búcsúztatja, hiszen hosszú évekig erre készült, a 2016-os riói olimpián ebben volt bronzérmes, és most utoljára úszta le, mivel az olimpiát követően befejezi pályafutását.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb