Sport

Büszke a szegedi szívünk! Magyar csúcs és aranyérem: Pádár Nikolett és a váltó is diadalmaskodott Belgrádban!

A belgrádi vizes Európa-bajnokságon a magyar 4×100 méteres női gyorsváltó országos csúccsal, 3:36.77-es idővel nyerte meg a döntőt. A HAÁSZ SZUE tehetsége, a Legszegedibb Sportoló 2022-es díj nyertese, Pádár Nikolett Senánszky Petrával, Ábrahám Minnával és Ugrai Pannával együtt hozta el az aranyérmet, míg Németh Nándor, Jackl Vivien és Jakabos Zsuzsanna ezüst-, Sárkány Zalán bronzérmet szereztek. Tudd meg a részleteket a fantasztikus magyar sikerről!

A belgrádi vizes Európa-bajnokságon a magyar női 4×100 méteres gyorsváltó lenyűgöző teljesítménnyel szerezte meg az aranyérmet, és ezzel együtt az országos csúcsot is megdöntötték. A HAÁSZ SZUE tehetsége, Pádár Nikolett, valamint Senánszky Petra, Ábrahám Minna és Ugrai Panna alkotta csapat 3:36.77-es idővel zárta a versenyt. Ez az eredmény nemcsak az aranyérmet, hanem a szurkolók és az úszószakma elismerését is meghozta a magyar váltónak.

Pádár Nikolett különösen büszkék lehetünk, hiszen a szegedi úszóklub, a HAÁSZ SZUE színeiben versenyző fiatal tehetség remekül teljesített. A magyar váltó elképesztő összhangban és lendülettel teljesítette a versenyt, amit az edzéseken végzett kemény munka és kitartás koronázott meg. A belgrádi fináléban a magyar lányok az első helyre úszták magukat, maguk mögé utasítva a mezőnyt.

Az Európa-bajnokság további eseményei is számos magyar sikert hoztak. Németh Nándor ezüstérmet szerzett 100 méteres gyorsúszásban, Jackl Vivien és Jakabos Zsuzsanna pedig 400 méter vegyesen állhattak a dobogóra. Sárkány Zalán bronzérmet szerzett 800 méteres gyorsúszásban, ezzel is hozzájárulva a magyar csapat kiemelkedő szerepléséhez.

A gyorsváltó sikere történelmi jelentőségű, hiszen az országos csúcsot is sikerült megdönteniük. Az előző rekordot a 2009-es római „cáparuhás” váltó tartotta, amelyet most Pádár Nikolették frissítettek fel. Ez az eredmény a magyar úszósport erejét és jövőbeli potenciálját is jól mutatja, hiszen a fiatal tehetségek kitartása és munkája nemcsak a jelen, hanem a jövő sikereit is megalapozza.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb