Szegedi Arcok

Hoppon maradt egy idős néni, a megállóban hagyta a busz Újszegeden, végül egy hölgy sietett a segítségére, aki bevitte kocsival a Mars térre

Elképesztő történetet osztott meg az egyik tag a SZEGEDEN láttam, találtam nevű Facebook csoportba, sajnos ismét az egyik buszsofőr volt a középpontban. Ezúttal egy idős hölgy maradt hoppon a Derkovits fasori megállóban, akit otthagyott a busz. Végül a poszt írója vette a kezébe a dolgokat, és kocsival bevitte a nénit a Mars téri piacra.

“Kedves (vagyis nem kedves) 67-es buszsofőr! Ma reggel a 6:24-kor, a Derkovits fasori megállóban ott felejtett egy 87 éves, bottal közlekedő nénit, aki kb. 20 másodpercre volt attól, hogy még felszálljon az Ön által vezetett buszra. Még a hűvösben szerettet volna bejutni a Mars téri piacra és a gyógyszertárba” – kezdte a történetet a posztoló a Facebookon.

Mint kiderült, a hölgy végül az idős asszony segítségére sietett, így írt a közösségi médiában: “tájékoztatom, hogy én mindezt a tükörből észlelve nyomban vissza fordultam és beültettem az autómba, majd kivittem a piacra. Emberségből NULLA, sajnálom, hogy itt tartunk, de a munkáltató is elgondolkodhatna, hogy milyen embereket alkalmaz.”

Nem szeretnénk a témában általánosítani, ugyanis a szegedi buszsofőrök nagy része empatikus és segítőkész, egy-egy hasonló eset azonban megesik. Az is lehet, hogy nem vette észre a sofőr, hogy a néni épp a megállóba igyekszik. Legutóbb egyébként egy anyuka és a kerekesszékes lánya maradt ott a megállóban:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb