Szegedi Arcok

Befutott az SZKT válasza: így reagáltak, hogy az egyik troli otthagyta a zuhogó esőben a szegedi anyukát és kerekesszékes lányát

Szerdán írtuk meg Olvasónk, Zsuzsanna és kerekesszékes lánya, Patrícia történetét, akiket a napokban az egyik troli otthagyott a zuhogó esőben, mondván, nem férnek fel a járműre. Az édesanyát elsősorban lánya miatt rázta meg az eset, akivel az incidens miatt kénytelenek voltak a szakadó esőben, sötétben, átfagyva gyalogolni. A történtekkel kapcsolatban megkerestük a Szegedi Közlekedési Társaságot, akiknek válaszlevele csütörtökön be is futott szerkesztőségünkbe.

Szomorú történettel kereste meg szerkesztőségünket egy szegedi édesanya. Molnár Zsuzsanna és kerekesszékes lánya, Patrícia november 28-án, azaz kedden szeretett volna felszállni a 19-es trolira, ám a sofőr nem engedte fel őket, majd továbbhajtott, otthagyva anyát és lányát a zuhogó esőben, mondván, a jármű tele van, nem férnek fel.

„FELHÁBORÍTÓ, MEGALÁZÓ, HOGY A MAI VILÁGBAN ILYEN ELŐFORDUL”

Zsuzsanna elmondta, miközben gyalogoltak folyamatosan szakadt az eső. Patrícia teljesen átázott, s olyannyira lefagytak a kezei, hogy már nem tudta elektromos kerekesszékét irányítani sem. „Én toltam a kocsit  az úton, ráadásul majdnem elütöttek. Szétázva a hidegben, a sötétben gyalogoltunk, és elkéstem a munkahelyemről is, ahol szintén egy másik ember várt rám aggódva, hogy hol vagyok már. Felháborító, megalázó hogy a mai világban ilyen előfordul. Úgy érzem, megkülönböztette a sofőr a mozgáskorlátozott és az ép utasokat egymástól. Bátran merem kijelenteni, hogy diszkriminálta a lányomat. Tudtommal a kerekesszékes hely babakocsik és kerekesszékeknek van kijelölve. Egyik sem volt a járművön. Arról nem is beszélve, hogy mennyi problémát okozott azzal, hogy nem vett fel minket” – mondta el Zsuzsanna.

BEFUTOTT AZ SZKT VÁLASZA

Az édesanya azóta panaszlevelet írt az ügyben a Szegedi Közlekedési Társaságnak, ahogy szerkesztőségünk is felvette a kapcsolatot a történtek kapcsán az SZKT-val. Csütörtökön pedig be is futott a Társaság válasza az ügyben. Mint levelükben fogalmaztak, megkapták az édesanya panaszlevelét, s vizsgálatot indítottak az ügyben:

“Az utas panasza jegyzőkönyvben rögzítésre került és megkezdtük az eset azonnali kivizsgálását, amely vizsgálat jelenleg is zajlik” – fogalmazott az SZKT válaszlevelében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb