Kikapcs

Könyveket a kézbe, Szeged: olvasós flashmobra invitál mindenkit a jövő héten induló Tricikli Fesztivál

A Tricikli Fesztivál 2021 óta köti össze Szeged legcsaládiasabb kulturális és közösségi tereit újszerű irodalmi, képzőművészeti és zenei programjaival. A minden korosztályt magával ragadó kerékpáros irodalmi fesztivál idén június 27. és 30. között közel húsz alkotót hoz el a napfény városába, és mint megtudtuk, olvasós flashmobra is várnak mindenkit.  

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben arról írnak, hogy a Tricikli Fesztivál – Irodalom három keréken programsorozat idén június 27. és 30. között több mint tíz helyszínen várja az érdeklődőket Szegeden, igazi művésztelepi hangulattal árasztva el a város olyan sokak által látogatott közösségi tereit és vendéglátóhelyeit, mint például a Somogyi-könyvtár, a No Milk Today, a Megálló Közösségi Ház vagy a Jazz Kocsma. Az idei esemény felvezetéseképp egy olvasós flashmobra is invitálják a szegedieket június 20., 21. és 22. napokon, 16 órától a Dugonics térre.

OLVASSUNK KÖNYVET A DUGONICS TÉREN

A szervezők azt kérik, hogy a köztéri akcióhoz csatlakozók a szegedi Tricikli Fesztivál színéhez igazodva kék felsőben jelenjenek meg a kijelölt napokon, kerékpárral vagy anélkül, és 16 órától kezdődően legalább 10 percig olvassanak némán egy könyvet a Dugonics téren.

HANGOSABB ESEMÉNYEKRE IS KÉSZÜLNEK

Az olvasást népszerűsítő csendes demonstráció mellett a fesztivál több utcai jelenléttel, hangosabb és figyelemfelkeltőbb programokkal is készül a négynapos rendezvény ideje alatt. Június 28-án bongor, eredeti nevén Berta Csongor, a magyar rapszcéna egyik legegyedibb feltörekvő előadója lép fel a Grand Café színpadán. A Szabadkán született rapper szövegeire a kíméletlen témákhoz való kreatív odafordulás és az önkritikus őszinteség jellemző.

HATALMAS PONTY MERÉSZKEDIK A MARS TÉRI HALÁRUSOK KÖZELÉBE

Június 29-én a Kövér Béla Bábszínház óriásbábja, egy hatalmas ponty merészkedik a Mars téri halárusok közelébe, hogy onnan egy karneváli vonulás keretében a szegedi bábszínház épületébe vezesse a családokat, ahol a gyerekek Kiss Ottó költővel és Paulovkin Boglárka illusztrátorral közös foglalkozásokon vehetnek részt. A fesztivál utolsó napján is érdemes lesz nyeregbe pattani, hiszen a Néma Papagáj lemezbolttól irodalmi kerékpártúra indul, amelyen Borsik Miklóssal, a Futárlíra című verseskötet szerzőjével ismerkedhetnek meg és tekerhetnek együtt az érdeklődők.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb