Mindenmás

Napi pakk: Szeged túlélte az esti vihart, nappal már kevesebb eső lesz. Este játszanak a magyarok! Részletekért olvasd el a cikket!

Az év legrövidebb éjszakája sok embert csábít évezredek óta: tisztító tűzugrásokkal és egész estés bulikkal szoktak ilyenkor ünnepelni az emberek. Ez az egyik legősibb pogány ünnep időpontja is. Ma este játszanak a magyarok az EB-n, lehet ez az utolsó esélyünk, hogy pontot/pontokat gyűjtsünk! Mutatjuk a részleteket, több hasznos mai infót gyűjtöttünk össze Neked a cikkben!

NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Zoltán és Bea, Szeged365 olvasónknak!

OLIMPIAI NAP ÉS SZENTIVÁN ÉJ

  • 524 éve ez a nap Szent Iván éji tűzgyújtás napja.
  • 37 éve ez a nap az Olimpiai Nap.
  • 150 éve ma megindult a fogaskerekű vasút a Városmajortól a Svábhegyig.
  • 90 éve született Nepp József, Kossuth-díjas rajzfilmrendező (Gusztáv sorozat, Mézga család).

LEHET EZ AZ UTOLSÓ ESÉLY MAGYARORSZÁG ELŐTT

Ma este izgalmas összecsapás vár ránk az Európa-bajnokságon, hiszen a magyar válogatott a skótok ellen lép pályára. A mérkőzés tétje óriási, hiszen mindkét csapatnak szüksége van a győzelemre, hogy továbbjutási esélyeit növelje. A szakértők szerint a magyar válogatott enyhe esélyesként lép pályára, de a skótok harcossága és kitartása komoly kihívást jelenthet. Vajon sikerül-e a mieinknek meglepni a skótokat és végre begyűjteni a pontokat? Ha ez sikerülne, akkor még matematikailag tovább is juthatunk. HAJRÁ MAGYAROK! Figyeld ma is a Szeged365 híreit, ma is megnézzük hol érdemes nézni a meccseket.

KÁNIKULA LESZ VASÁRNAP, DE VIHAROK TARKÍTHATJÁK 

Vasárnap felhős égboltra ébred Szeged. A délelőtti órákban sok napsütéses percben lesz részünk, de emiatt az UV sugárzás is magasabb. A napos időt, élénk szél kíséri majd. Este hat órára megérkeznek a felhők, a záporok a nap fennmaradó részére jellemzőek lesznek. Napközben 31 fok körül alakul a hőmérséklet.

2024 LEGRÖVIDEBB SZEGEDI ÉJSZAKÁJA ÉRKEZIK

Szent Iván éjszakájának, más néven nyárközép éjszakájának a június 23-áról 24-ére virradó éjszakát nevezik Magyarországon. A történészek az egyik legpogányabb ünnepnek tartják, de ma Keresztelő János egyházi napjához és Szent Iván (tehát Keresztelő János) névnapjához kötődik.

MA ÉJSZAKA IS PERMETEZIK A GESZTENYEFÁKAT

Indul a gesztenyefák favédelmi permetezése Szegeden! Ezzel kapcsolatban a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. azt közölte, hogy éjszaka fogják végezni a munkát a szakemberek, és érdemes lesz becsukni az ablakot.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb