Mindenmás

Volt dolguk a szegedi tűzoltóknak tegnap: 105 segélyhívást kaptak a pusztító vihar miatt

Tombolt a vihar tegnap Szegeden, hatalmas pusztításokat végzett a városban. Kidőlt fák, leszakadt ágak látványa sokkolta a szegedieket. Bőven akadt dolguk a tűzoltóknak, mutatjuk milyen bejelentések érkeztek.

Ma reggel hat óráig összesen 105 segélyhívás érkezett a szegedi főügyeletre. Az erős szél és a hirtelen lezúduló, hatalmas mennyiségű csapadék komoly csapást mért nem csak Szegedre, de a vármegyére is. A több mint száz bejelentésből, hetven esetben volt szükség tűzoltói beavatkozásra.

A bejelentések mintegy 80 százaléka Szegedről érkezett, de a vihar pusztító ereje szinte az összes települést elérte. Leginkább a kidőlt fák és lehasadt ágak adtak munkát a tűzoltóknak. 6 lakóépület rongálódott meg, Mórahalmon egy tanyába villám csapott, a tetőszerkezet egy része megsemmisült, de volt olyan is, ahol a szalmabálák kaptak lángra a villámlás miatt. Szerencsére, egyik esetben sem történt személyi sérülés- tudtuk meg Molnár Krisztinától a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

A Szeged365 Family tagoktól számtalan fotót és videót kaptunk a károkról:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb