Sport

Számolgatás indul: így juthat tovább Magyarország az EB-n!

Ebben a pillanatban kezdődik az a sorsdöntő mérkőzés, ami a magyar válogatott Skócia ellen lép pályára. A továbbjutás esélyeit matematikailag is megnézzük: ami biztos nyernünk kell!

A magyar labdarúgó-válogatott ma este 21:00 órakor Skócia ellen lép pályára, és minden szempár a pályára szegeződik, hiszen a továbbjutás a tét. Az elmúlt hetek kemény munkája és izgalmas mérkőzései után most elérkezett a pillanat, hogy kiderüljön, vajon sikerül-e a csapatnak továbblépni a csoportból. Nézzük, hogyan jöhet össze a továbbjutás!

Először is, a győzelem mindenképpen szükséges ahhoz, hogy biztosítsuk a helyünket a következő fordulóban. Ha a magyar válogatott legyőzi Skóciát, akkor a pontok és a gólkülönbség számítanak majd. Fontos azonban, hogy ne csak a győzelemre koncentráljunk, hanem arra is, hogy milyen különbséggel sikerül nyerni, hiszen ez befolyásolja a végső helyezést is.

Többek között az INDEX írja, kicsit leegyszerűsítve a helyzetet: a magyar válogatott továbbjutásához az kell, hogy Magyarország legyőzze Skóciát, és a következő három forgatókönyvből legalább kettő bejöjjön: Spanyolország és Olaszország ne kapjon ki Albániától és Horvátországtól, Anglia nyerjen Szlovénia ellen, valamint Portugália és Törökország se kapjon ki Georgiától és Csehországtól. Ha egy papírforma borul is, még mindig marad két esély, így a legfontosabb most egyértelműen az, hogy verjük meg Skóciát, utána jöhet a reménykedés!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb