Sport

Szeged büszkesége Pádár Nikolett: 3 arany, 2 ezüst, 1 bronz!

Pádár Nikolett lenyűgöző teljesítményt nyújtott az Eb-n, 3 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérmet szerzett. Az utolsó nagy dobásként a HAÁSZ SZUE úszója új országos csúccsal biztosította a második helyet a női 4×100 méter vegyes váltóban.

A szegediek nem véletlenül lehetnek büszkék ma a 2022-ben, a Legszegedibb Sportolói címet is elnyerő Pádár Nikolettre: Az Európa-bajnokságon büszkeségünk nem kevesebb, mint hat érmet szerzett, ezzel bizonyítva, hogy a HAÁSZ SZUE úszója a kontinens legjobbjai között van. Az utolsó nagy dobásként a női 4×100 méter vegyes váltóban második helyet szerzett a magyar csapatnak, és közben új országos csúcsot állított fel. Ez az eredmény nemcsak neki és Szegednek, hanem egész Magyarországnak hatalmas büszkeség.

A váltóverseny során Komoróczy Lora hátúszásban kezdett, majd Békési Eszter mellúszásban folytatta, és Ugrai Panna pillangóúszásban adta át a stafétát. Pádár Nikolett volt a befejező ember, aki a gyorsúszásban féltávnál még csak negyedik helyen állt, de az utolsó métereken felgyorsított és megszerezte az ezüstérmet. Az új országos csúcsidő 4:01.50, ami több mint másfél másodperccel jobb a korábbi rekordnál.

Pádár Nikolett nemcsak a váltóban, hanem egyéniben is remekelt. A három aranyérme mellett két ezüstöt és egy bronzot szerzett, ezzel hazánk legjobbjai között zárt. Az Európa-bajnokságon összesen 27 érmet szerzett a magyar küldöttség, melyből Pádár hatban volt közvetlenül érintett. Ez az eredmény új csúcsot jelent, hiszen korábban a legtöbb érem, amit a magyar csapat egy Eb-n szerzett, 26 volt.

Tudtad, hogy a 4×100 méteres vegyes váltó rendkívül izgalmas és taktikus versenyszám? A négy úszó mindegyike más-más úszásnemben versenyez, így a csapat összhangja és a váltások pontossága döntő fontosságú. Az ilyen váltókban az utolsó gyorsúszó szerepe kiemelkedő, hiszen neki kell befejeznie a versenyt, és gyakran a hajrában dől el a helyezés.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb