Kikapcs

Óriásbábos felvonulás, előadások, koncertek és interaktív játékok – belecsap a lecsóba a Kövér Béla Bábszínház, júliusban jön a SZINkópé Fesztivál a Ligetben

Idén is lesz SZINkópé Fesztivál a Ligetben – tájékoztatta szerkesztőségünket a Kövér Béla Bábszínház, akik azt is elárulták, hogy az eseményt a sok kis lurkó örömére július 19. és 21. között szervezik meg. Őrületes családi kavalkáddal készülnek, ahol a legkisebbek és legnagyobbak egyaránt megtalálhatják kedvenc programjukat.

Pénteken, július 19-én 18 órakor egy fesztiválnyitogató és hangulatteremtő óriásbábos utcai menetre várják az érdeklődőket a Roosevelt téri játszótéren, innen indul a vonulás is. A szervezők azt ígérik, hogy feltűnő lesz, és arra kérnek mindenkit, hogy hozzon bubifújót. Július 20-án és 21-én bábelőadások, koncertek, interaktív játékok egész sora várja a fesztiválozókat az újszegedi Erzsébet Ligetben, szombat és vasárnap 10 és 19 óra között. A részletes program a bábszínház Facebook eseményénél és a honlapján is elérhető, ITT.

BÁBKONCERT, FOTÓSZÍNHÁZ ÉS TEKERGŐTÉR

Mint megtudtuk, elképesztő mennyiségű előadás, minden nap koncertek, megannyi interaktív játék, szegedi civilek és intézmények kitelepülése – ezt mind két napban ígérik a SZINkópén. Lesz:

  • napi öt bábos előadás,
  • a Kövér Béla Bábszínház saját bábkoncertje,
  • Rutkai Bori Banda és Kiskalász zenekar a színpadon, avagy a Tiszavirág téren,
  • a sétányon lesz a SkálaKópé zenekar és a Dodók menete,
  • de feltűnik megannyi játék is, úgy, mint a Kövér Béla Bábszínház saját fejlesztésű társasjátéka, a Port Ciggedin,
  • jön Kádár Ferkó fotószínháza,
  • lesz Tekergőtér és Banyaforgó,
  • de Felhővadászat és Emeld a magasba! darus játék is.

A szegedi civilek és intézmények izgalmas foglalkozásokkal várják az érdeklődőket a Sirály téren, a Ponty tér pedig a csöppségek puha birodalma lesz ezen a hétvégén.

A KÖRNYEZETTUDATOSSÁG JEGYÉBEN TELIK MAJD A FESZTIVÁL

Kiemelték, hogy a fesztiválon idén sem lesz catering szolgáltatás, a környezettudatosság jegyében. A Ligetben található közkutak rendelkezésre állnak a kulacsokat újratölteni. A szervezők hangsúlyozzák: érkezzenek a családok pokróccal, csomagolt uzsonnával, és piknikhangulatban költsék el az uzsonnát, akár a csöppségek terén lekucorodva, akár előadást nézve, vagy egy sörpadra heveredve.


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb