Szegedi Arcok

Hat órai ébresztő, túlélési technikák és lövészet: elstartolt az idei Honvédelmi Tábor Szegeden, kedden Simicskó István is meglátogatta a táborlakó gyerekeket

A Magyar Honvédség idén nyolcadik alkalommal rendezi meg nyári szünetben a 12-18 éves korosztálynak szóló Honvédelmi Táborokat, ahol a diákok 25 féle különböző honvédelmi témájú tematikából választhatnak az ország mintegy 47 különböző helyszínén. Egyike ezeknek a szegedi EKO Park, ahol hétfőn indult a tábor a gyerekek számára. A tábort kedden dr. Simicskó István, országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke is meglátogatta.

HARMINCHAT DIÁK TÁBOROZIK SZEGEDEN

Reggel hat órai ébresztő, korlátozott mobilhasználat és sok-sok feladat vár arra a harminchat diákra, akik részt vesznek a Magyar Honvédség táborában. A gyerekek megtanulhatják az álcázás technikáját, megismerkednek a tereptannal, valamint életmentéssel, tanulnak közelharcot és elsajátíthatnak túlélési technikákat is. Olyan értékes tudást szerezhetnek, amit később az élet bármely területén hasznosítani tudnak.

MINDEN KÖZÖSSÉG IGAZI EREJE A SZELLEMISÉGÉBEN REJLIK

Mint Simicskó István a szegedi honvédelmi tábor sajtónapján leszögezte: a haza védelme mindannyiunk közös ügye. A Honvédelmi Sportszövetség azon dolgozik, hogy erősítse a hazafias elkötelezettséget, ugyanakkor ez a nevelés része is a családban és az iskolákban – mondta. Minden közösség igazi ereje a szellemiségében rejlik – hangoztatta a politikus.

A GYEREKEK BELEKÓSTOLHATNAK, MILYEN IS EGY KATONA ÉLETE

A táborokban – ahol a program 6 órakor ébresztővel indul, majd reggeli torna és körletszemle következik – a résztvevők átesnek az alap katonai szocializáción, megismerkednek a szerződéses és hivatásos katonákkal, a honvédség különböző képességeivel, és megtanulnak lőni is – számolt be a sportszövetség elnöke.

MÁR CSAKNEM 10 EZER KÖZÉPISKOLÁS VESZ RÉSZT A KADÉTPROGRAMBAN

A táborokban a katonák munkáját kadétok segítik – közölte Simicskó István. Kifejtette, a 2017-ben elindult kadétprogram kiemelkedő népszerűségnek örvend, már csaknem 10 ezer középiskolás vesz részt abban. Az első évben három intézmény csatlakozott a kezdeményezéshez, jelenleg már 150 állami és egyházi intézmény kötött szerződést a Magyar Honvédséggel.

A TÁBOROZÓK KÖZÜL A TAPASZTALATOK ALAPJÁN SOKAN VÁLASZTJÁK A KATONAI HIVATÁST

A 2017-ben alapított Honvédelmi Sportszövetségnek ma már 560 tagszervezete van, programjaival pedig 200 ezer embert tud elérni. A szövetség segíti a honvédelmi táborok lebonyolítását, emellett speciális képzéseket nyújtó táborokat is szervez. Ilyen a búvár-, ejtőernyős- vagy a pilótaképzés, illetve a komolyabb fizikai igénybevételt jelentő “elite challange” tábor. Simicskó István elmondta, sok olyan fiatallal találkozott, akinek a továbbtanulása szempontjából meghatározó volt a honvédelmi tábor. A táborozók közül sokan tanulnak tovább kadétiskolában, a kadétok 40-50 százaléka pedig a Magyar Honvédség kötelékébe kerül valamilyen formában, illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet választja.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb