KözéletSmart Szeged

A hét meglepetése: új fizetős parkolási övezetet alakítanak ki Szegeden

Már megint ez a fránya július. Pontosan egy éve, 2023. július 1-től lépett életbe Szeged két új fizetős parkolási zónája, amikor a meglévő sárga és zöld területek mellett egy kék és egy lila zónát is kialakítottak Szegeden. A történelem most ismételheti önmagát, Kovács Tamás gazdasági alpolgármester ugyanis változtatási javaslatot terjesztett be a pénteki közgyűlés elé, melynek témája a fizető parkolási zónák bővítése.

Az előterjesztés lényege, hogy hamarosan az Alsó kikötő sor egy része – a Herke utca és a szennyvíztelep közötti szakasz – is fizetőssé válna. Mindez egyelőre csak javaslat, amit pénteken fognak tárgyalni, azonban tekintve azt, hogy Botka László csapatának abszolút többsége van a közgyűlésben, szinte 100%, hogy meg fogják szavazni azt. Az indoklás szerint – állítólag – maguk a környéken lakók szeretnék a szakasz fizetőssé tételét, hogy meg tudjanak állni a saját lakóhelyük előtt.

Az előterjesztésből az is kiderült, hogy az új fizetős szakasz a tavaly bevezetett kék zóna része lenne (lesz), vagyis 230 Ft-ba fog kerülni egy órányi dekkolás.

A 365 nappal ezelőtt elindított kék és lila zónák nem arattak túl nagy sikert a szegediek körében, az alábbi Szeged365 Szegedi Pletykák videót aznap reggel vettük fel, amikor életbe lépett a két új fizetős terület:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb