Közélet

“Az iskola átszervezésének célja az eddigi, nagymértékű tandíj visszaszorítása” – már Pintér Sándor minisztériuma is megszólalt a szentesi drámatagozat ügyében

Rétvári Bence megszólalt a szentesi Horváth Mihály Gimnázium és a budapesti Keleti István Alapfokú Művészeti Iskola és Szakgimnázium között 25 éve működő együttműködés felmondásáról. Az államtitkár Pintér Sándor belügyminiszter megbízásából Varga Ferenc független országgyűlési képviselő kérdésére válaszolt.

25 éve működő együttműködést mondtak fel a szentesi Horváth Mihály Gimnázium és a budapesti Keleti István Alapfokú Művészeti Iskola és Szakgimnázium között. A döntés miatt felháborodott szülők egy hangos szülői értekezleten igyekeztek választ kapni a kérdéseikre, s volt olyan szülő is, aki a tankerülethez fordult. A volt diákok által közzétett nyílt levélben szintén a döntés ellen tiltakoznak. A nyílt levelet Alföldi Róbert, Gáspár Sándor, Náray Erika, Nyáry Krisztián és még sokan mások is aláírták.

A NAGYMÉRTÉKŰ TANDÍJAT SZERETNÉK VISSZASZORÍTANI

Varga Ferenc független országgyűlési képviselő a Belügyminisztériumhoz fordult az ügyben. Kérdésére, hogy „Mit terveznek a szentesi Horváth Mihály Gimnázium dráma tagozatával?”, Rétvári Bence államtitkár válaszolt a miniszter megbízásából – közölte az Index.

“Az iskola átszervezésének célja csak az eddigi, nagymértékű tandíj visszaszorítása” – hangsúlyozta levelében az államtitkár és megjegyezte: a változások a délelőtti dráma képzést nem érintik, és az eddigiekkel azonos módon és feltételekkel valósul meg a jövőben is az oktatás, ugyanakkor a délutáni művészeti képzést a következő tanévtől a tankerületi központ fenntartásában álló Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola látja el.

BIZTOSÍTOTT A TANULÓK EGYÉNI FEJLŐDÉSE

„A tanulók egyéni fejlődése tehát biztosított és a pedagógusok továbbra is magas szakmai szinten folytathatják munkájukat. Továbbá mindez, az eddigi tandíjjal szemben lényegesen alacsonyabb térítési díj ellenében tud a 2024/2025-ös tanévtől megvalósulni” – írta. Az államtitkár továbbá hozzátette: a gimnázium igazgatója a szülői értekezleten ismertette a tervezett változásokat, továbbá az átszervezési döntést követően levélben is tájékoztatta az érintett szülőket. Emellett a művészeti képzésben érintett kollégákkal is történt igazgatói egyeztetés, miszerint a továbbiakban is számítanak a munkájukra, amennyiben továbbra is részt kívánnak venni a délutáni művészeti képzésben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb