Mindenmás

Jegyellenőrökre támadtak Szegeden: ököllel megütötték, és meg is rugdosták őket

Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé egy testvérpárt, mert idén májusban az utazási jogosultságukat vizsgáló jegyellenőrökre támadtak Szegeden – áll a Szegedi Járási Ügyészség közleményében.

Mint kiderült, a vádlottak 2024. május 2-án, az esti órákban baráti társaságukkal együtt utaztak egy szegedi villamoson. Az ellenőrök a jegyük felmutatására szólították fel őket, ennek azonban a két vádlott nem tett eleget, hanem a következő megállónál leszálltak.

ÖKÖLLEL MEGÜTÖTTÉK, ÉS MEGRUGDOSTÁK AZ ELLENŐRÖKET

A közlemény szerint itt egyikük a már rendőri intézkedést kérő ellenőröket többször meglökte, majd elindultak a belváros irányába. Mivel az ellenőrök követték őket, hangos szóváltás alakult ki köztük, melynek során a vádlottak egyre agresszívebben léptek fel. A férfi többször is ököllel megütötte, míg a nő megrugdosta a sértetteket. Bántalmazó magatartásuknak a rendőri fellépés vetett véget.

FELFÜGGESZTETTET KAPTAK

A sértettek a támadás következtében könnyű, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A vádlottakat a járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt állította bíróság elé. A tárgyaláson a terhelteket a Szegedi Járásbíróság a vád szerint bűnösnek mondta ki, és felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet ellen a vádlottak fellebbeztek, az eljárás a Szegedi Törvényszéken folytatódik.

Tavaly is volt hasonló eset:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb