Mindenmás

Leköpték, megütötték, a buszról lerángatták és megrugdosták az ellenőröket Szegeden, letartóztatták az elkövetőket

Balhé volt az egyik helyi járatos buszon, a jegyellenőrre támadt négy férfi Szegeden – írtuk meg a történteket elsőként a múlt héten. A beszámolók szerint az egyik ellenőrt leköpték, életveszélyesen megfenyegették, megütötték, majd a buszról lerángatták, végül pedig hárman nekiestek. Mint ma kiderült, a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség a három férfi letartóztatását indítványozta a hétvégén.

A közlemény szerint március 6-án a két testvér és barátjuk délután szálltak fel a szegedi központi pályaudvaron egy helyi járatos buszra, ahol hangoskodtak, megbotránkoztató magatartást tanúsítottak. A buszon levő két jegyellenőr felszólította őket a jármű elhagyására, mire válaszul a gyanúsítottak leköpték, megütötték, a buszról lerángatták és megrugdosták a sértetteket, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozva nekik.

VISSZAESŐK BÁNTALMAZTÁK AZ ELLENŐRÖKET

A főügyészség a jegyellenőrök bántalmazásával összefüggésben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárásban a visszaeső gyanúsítottak letartóztatását a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye okán indítványozta. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója valamennyi gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapi időtartamra elrendelte.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb