Szegedi Arcok

Két éve a huszonharmadiknál tartott, nemsokára már a huszonötödik egyetemi oklevelét veszi át Kapus Krisztián az SZTE-n

A huszonötödik diplomáját veszi át az SZTE-n Kapus Krisztián. 2022-ben felállított egy rekordot, akkor a huszonharmadik diplomáját vette kézhez, abban az évben egy interjúban beszélgettünk vele. Idén a saját rekordját döntötte meg.

Kapus Krisztián július 3-án kapja kézhez huszonötödik diplomáját a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE), ahol sok évvel ezelőtt az elsőt is szerezte. Az Indexnek elmondta: leginkább pedagógusnak tartja magát, aki az életre tanít, elsősorban fiatalokat. A Bács-Kiskun vármegyében élő férfi elárulta, hogy számára a tanulás hobbi, amire már sok millió forintot költött. „Van, aki teniszezik, van, aki vadászik. Én a tudásvágyamat csillapítom hobbiszerűen” – nyilatkozta a diplomarekorder. 

Az SZTE-n veheti át sokadik oklevelét, ahol „roma integrációs tanulmányok” pedagógus-szakvizsga végzettséget szerzett. A huszonötödiket ott szerezte meg, ahol az elsőt is: az SZTE keretein belül működő Juhász Gyula Pedagógusképző Karon.

A jelenleg a szociális szférában dolgozó, valamint kommunikációs tanácsadással és felnőttképzéssel foglalkozó szakember arra a kérdésre, hogy a huszonöt közül melyik az a három diploma, amelyre a leginkább büszke, úgy válaszolt: a legmagasabb végzettsége a PhD. A Klinikai Idegtudományok Doktori Iskolában végzett Pécsett, és erre a legbüszkébb. A másik az okleveles katolikus teológusi végzettsége, ugyanis nagyon fontos számára a hit. Kapus Krisztián szeret fiatalokkal és fiatalok között dolgozni, ezért is közel áll hozzá az „ifjúsági szakértői” végzettsége, amelyet a Pécsi Tudományegyetemen szerzett meg. Megtudtuk, hogy a magyar, a könyvtár vagy az orosztanári szak is a trófeák között van.

Mint ahogyan az Index megtudta, érik a huszonhatodik diploma is, ugyanis már hallgatója az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemnek, ahol gondoskodáspolitikai menedzser szakra jár.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb