Szegedi Arcok

23 diplomája (!) van, a napokban hivatalosan is rekorder lett az SZTE-n végzett Kapus Krisztián

“Nem tudom, mikor lehet ezt befejezni” – válaszolta legutóbbi Szeged365 interjúnk során Magyarország diplomakirálya arra a kérdésünkre, mikor fogja abbahagyni az oklevelek, végzettségek gyűjtögetését. A Kiskunfélegyházán született, korábban polgármesterként és országgyűlési képviselőként is dolgozó 48 éves férfi július 1-jén a Szegedi Tudományegyetemen szerezte meg sorban huszonharmadik oklevelét, a Magyar Rekord Egyesület pedig a napokban hirdette ki, hogy a teljesítményét az idén is egy “Magyar Rekorder” címmel jutalmazzák.

A legtöbb diplomával rendelkező magyar rekorder, Dr. Kapus Krisztián az idén két újabb végzettséggel bővítette repertoárját:

  • 2022 februárjában a Pécsi Egyetemen doktori oklevelet,
  • július 1-jén a Szegedi Tudományegyetemen andragógus pedagógusi diplomát szerzett.

Az új rekordja már 23 diplomából áll, pedig még nincs 49 éves – írja közleményében a Magyar Rekord Egyesület.

30 ÉV ALATT ÖTSZÖR LETT MAGYAR REKORDER, 23 DIPLOMÁJA VAN

Katolikus teológus, informatikus könyvtáros, katolikus hittanár-nevelőtanár, magyar szakos bölcsész, művelődésszervező, média specializációval, de tanult egészségfejlesztést, mentálhigiénét, járt közoktatási vezetőképzésre is, több pedagógus szakvizsgát is szerzett és ez még csak a töredéke azoknak a területeknek, amiből a diplomarekorder felsőfokú végzettséget szerzett.

Sok volt ez így, egymás után, egy mondatban, igaz?

A diplomái sorát Dr. Kapus Krisztián az elmúlt két évben még hárommal bővítette:

  • 2021-ben Szegeden a Gál Ferenc Egyetemen szakvizsgázott pedagógus, mentálhigiéné az iskolában szakterületen diplomát,
  • 2022-ben a Pécsi Tudományegyetemen tudományos doktori fokozatot szerzett,
  • majd 2022. július 10-én a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán egy újabbat zsebelhetett be andragógus pedagógus szakon, de közben – hogy biztosan ne unatkozzon – még egy OKJ-s szakképesítő képzést is elvégzett.

Apropó, nem csak úgy bliccelve, mindet jeles, illetve summa cum laude eredménnyel húzta be.

EGY MAGYAR REKORDER ÁLLOMÁSAI, SZEGED365 INTERJÚKON KERESZTÜL

Bár a Szeged365 még újnak számít (februárban leszünk 3 évesek, ezzel a régióban működő, nagy elérésű médiaplatformok közül a legfrissebbnek számítunk), Krisztián diploma-vadászatának már több állomását is el tudtuk csípni. Nem véletlenül, a Szegedhez ezer szálon kötődő polihisztor rohamtempóban szerzi meg végzettségeit:

  • amikor 2020. októberében Fülöp Tímea kolléganőnk először megkereste, még “csak” 20 diplománál járt, melyek közül 11-et Szegeden szerzett meg,
  • a nyáron, amikor a második beszélgetésünk megtörtént, viszont már 23 volt a fenti szám.

A Kapus-sztori, Szeged365 cikkeken, interjúkon keresztül:

Szívből gratulálunk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb