Mindenmás

Nagy a baj, vegyi baleset történhetett az 52-esen: mérgező anyagok miatt kellett több embert kórházba szállítani a délelőtti halálos karambol után

Csütörtökön reggel 8 óra körül két kamion és két gépkocsi karambolozott Szabadszállás térségében, az 52-es főút 27-es kilométerszelvényénél, írta meg a Kecskemét365.hu. A balesetben többen is megsérültek, valamint egy ember a helyszínen meghalt. Mint kiderült, a baleset sérültjein kívül több embert is mérgezés gyanújával szállítottak a mentők kórházba. A helyszínelő rendőrök és tűzoltók is csak védőöltözetben közelíthetik meg a balesetet, írta meg a Világgazdaság.

HÁROM MENTŐHELIKOPTER ÉRKEZETT A HELYSZÍNRE

Két kamion, egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze az 52-es főút 27-es kilométerénél csütörtök délelőtt. Helyszíni információnk szerint a balesetben tizenegy ember sérült meg, egy ember életét vesztette a tömegkarambolban. A sérülteket a kecskeméti és a kiskunhalasi kórházba szállították. A balesethez három mentőhelikopter érkezett. 

Nem hivatalos információ szerint az egyik balesetet szenvedett kamion kénsavat, akkumulátorsavat és hipót szállított.

CSAK VÉDŐÖLTÖZETBEN LEHET MEGKÖZELÍTENI A HELYSZÍNT

A baleset sérültjein kívül több embert is mérgezés gyanújával szállítottak a mentők kórházba, azok közül, akik a baleset után a bajba jutottakhoz siettek segítséget nyújtani. “Úgy tudjuk, hogy őket elsősorban megfigyelésre vitték a kórházba” – írta a lap. A helyszínelő rendőrök és tűzoltók is csak védőöltözetben közelíthetik meg a helyszínt. 

VEGYI MENTESÍTŐ CSOPORTOT VÁRNAK A HELYSZÍNRE

A friss információk szerint még mindig teljes útzár van az érintett útszakaszon. A rendőrség elvégezte a halottszemlét, így az elhunytat el tudták szállítani a helyszínről, a balesetben részes vegyi anyagokat szállító kamiont a baleseti helyszínelők továbbra sem tudják megközelíteni. A helyszínre vegyi mentesítő csoportot várnak, akik majd semlegesítik a vegyi anyagokat és csak ezt követően kezdődhet meg a baleseti helyszínelés.  

A SZÉL SODORJA A BALESET KÖZELÉBEN A MÉRGEZŐ GÁZFELHŐT

Közben megfordult a szélirány, ezért a baleset helyszínének közelében parkoló mentésben résztvevő gépjárműveknek távolabbra kell állni, mert a mérgező gázfelhőt abba az irányba sodorja a szél. 

Azt ajánlják az autósoknak, érdemes Kecskemét felől, Ágashegyházán keresztül, Izsák felé közlekedni, mert így kikerülhetik a balesetet.

Forrás: vg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb