Kikapcs

Szeged365 kikapcs: Tarhonyafesztivál Tápén, Strandröplabda bajnokság a Laposon és R-GO a Sándorfalvi Városnapokon

Szuper időjárást tartogat a hétvége, és ehhez rengeteg program is társul Szegeden! Nem lesz hiány eseményekből a városban, össze is szedtük a legtutibb rendezvényeket egy nagy pakkba! Jön

  • a Tápéi Tarhonyafesztivál,
  • de lesz ajándék tárlatvezetés a Móra Ferenc Múzeumban,
  • Strandröplabda bajnokság a Lapos Beach-en,
  • és Városnapok Sándorfalván, az R-GO-val!

Meghoztuk az összes hétvégi programot, itt a Szeged365 Kikapcs!

TARHONYAFESZTIVÁL, IDÉN IS!

Szombaton hét órától kezdődik a Tápéi Tarhonyafesztivál Szegeden. Idén 19. alkalommal rendezik meg a nívós eseményt, szombaton falunappal egybekötött főzőversennyel, koncertekkel, állatsimogatóval, táncbemutatókkal és koncertekkel várják a szegedieket a tápéi Piac téren! Az esemény keretein belül Szegedre jön a Bon Bon és az Alma együttes is.

MUNKÁCSY KIÁLLÍTÁS ÉS AJÁNDÉK TÁRLATVEZETÉSEK

Kitört a vakáció a Móra Ferenc Múzeumban is. Az intézmény tájékoztatása szerint július 6-tól indul a nyári hosszabbított nyitva tartás és jönnek az ajándék Munkácsy-tárlatvezetések is. Így a szombati napokon 20 óráig tartanak nyitva, ajándék tárlatvezetéseket pedig heti két alkalommal szerveznek majd.

A HÉTVÉGÉN KIDERÜL, KI LESZ SZEGED HANGJA

Izgalmas zenei tehetséggondozó programot szervez a Coca-Cola SZIN Fesztivál és a Szegedi Tudományegyetem. A Sounds of Szeged nevű verseny szegedi kötődésű amatőr zenészeknek nyújt lehetőséget zenei karrierjük fejlesztésére. A verseny nyertese mentorprogrammal, valamint fellépési lehetőséggel gazdagodik a SZIN -en és a Szegedi Tudományegyetem színpadán. Az izgalmak pedig most fognak igazán a tetőfokára hágni: július 6-án, szombaton kerül sor ugyanis a verseny döntőjére az IH Rendezvényközpontban.

STANDRÖPLABDA KUPA A LAPOSON

Érkezik az első Strandröplabda bajnokság a Lapos Beach-re, melynek keretében szombaton 17 órától 4-5 fős csapatok feszülnek majd egymásnak a város csodás szabadstrandján!

JÖN A SÁNDORFALVI VÁROSNAPOK

Különleges hétvége közeleg Sándorfalva életében. Július 5-én és 6-án tartják ugyanis az immár nagy hagyománnyal rendelkező Sándorfalvi Városnapokat, ahol a helyiek a település alapításának 145. évfordulóját ünneplik sok-sok programmal, no meg nem utolsó sorban egy hatalmas R-GO és Animal Cannibals koncerttel a Kastélykertben. Az eseményről Gajdosné Pataki Zsuzsannával, Sándorfalva polgármesterével beszélgettünk.

A KENDER EZER ÉVE

Zsip-zsup kender zsup…, a kender 1000 éve címmel nyílik július 6-án, szombaton 11 órakor új, a növény termesztésének hagyományait és felhasználásának sokrétű lehetőségeit bemutató időszaki kiállítás az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban szombaton.

MAGYAROK VIRÁGAI A FÜVÉSZKERTBEN

Egészen különleges programot hívott életre a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje, ugyanis ezúttal a “magyarok virágai” kerülnek előtérbe. A szombaton reggel 9 órakor kezdődő rendezvénynek megismerhetjük otthonunk lenyűgöző növényeit. A Füvészkertben színes programokon vehetünk részt, lesz növénybemutató, kellemes muzsikaszó, és solymászat is.

ÉJSZAKAI PARTIKBÓL SEM LESZ HIÁNY

Az éjszakai pörgés szerelmeseinek is kedvez a hétvége, hiszen:

  • pénteken Ladies Night open air parti lesz a Hungiban,
  • szombaton pedig a legújabb slágerek mellett elő fognak kerülni Dj Corvin kedvenc klasszikus klubhimnuszai is!

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

AGYMANÓK 2 A BELVÁROSI MOZIBAN

Kedvenc kis Agymanóink visszatértek a mozivászonra! Már látható az Agymanók 2! A Disney és a Pixar új filmjében visszatérünk Riley fejébe, aki immáron tinédzser! A Főhadiszállás egy napon komoly átalakításokon esik át, hogy helyet kaphasson benne valami egészen váratlan: új érzelmek! Derűben, Bánatban, Haragban, Majréban és Undorban, akik így együtt már jó ideje navigálnak sikerrel, vegyes érzések kezdenek kavarogni, amikor felbukkan Feszkó. Ráadásul úgy tűnik, nem egyedül van.

HANG NÉLKÜL: ELSŐ NAP A CINEMA CITYBEN

A történet egy olyan világban játszódik, amelyben kifinomult hallással rendelkező szörnyetegek érkeztek a Földre. Csak azokat nem veszik észre az idegenek, akik a lehető legkevesebb zajt csapják; ők megmenthetik a bőrüket. Ez a történet pedig azt mutatja be, hogy csendesedett el a világ az első napokban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb