Sport

Újabb magyar kvóta a paralimpián! A szegedi születésű Mocsári Bence is mehet Párizsba

A Nemzetközi Triatlon Szövetség hétfői tájékoztatása alapján Magyarország újabb kvótával gazdagodott a párizsi paralimpiára, ezt a PTS5-ös kategóriában a szegedi születésű Mocsári Bence szerezte meg.

A Magyar Paralimpiai Bizottság honlapján olvasható hír alapján a sportoló könyökízületi rendellenességgel született, amely a bal karját érintette. 2012-ben, a londoni paralimpiai játékokat nézve döntötte el, hogy paralimpiai bajnok lesz. Előbb úszni, majd 2018-ban triatlonozni kezdett, 2019-ben aquatlonban Európa-bajnokságot, 2021-ben duatlonban világbajnokságot nyert Marosvásárhelyen.

Tavaly érte el eddigi legjobb eredményét, egy negyedik helyezést a spanyolországi vb-n. Emellett számos világkupa-érmet és elsőséget gyűjtött be az évek során. Első paralimpiájára készülhet.

EDDIG 36 KVÓTÁT SZEREZTEK A MAGYAROK

A magyar sportolók eddig 36 kvótát szereztek a párizsi paralimpiára: hetet úszásban, hatot-hatot kajak-kenuban és kerekesszékes vívásban, négyet-négyet asztaliteniszben és atlétikában, kettőt-kettőt bocsában és sportlövészetben, egyet-egyet erőemelésben, íjászatban, kerékpárban, lovaglásban és triatlonban. A paralimpiai mozgalom legfontosabb sporteseményét 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg a francia fővárosban.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb