Mindenmás

Le a kalappal: biciklivel indult a párizsi olimpiára egy 80 éves szentesi testnevelőtanár

16 nap alatt 1700 kilométert fog megtenni Csúz László egykori testnevelőtanár, aki biciklivel indult Szentesről a francia fővárosba, Párizsba – szúrta ki az RTL Híradó. Az is kiderült, hogy a tanár élete során eddig körülbelül 200 ezer kilométert kerekezett az olimpiai játékok miatt.

A 80 éves nyugdíjazott pedagógus először 1992-ben, az akkor 16 éves lánya társaságában kelt útra biciklivel a barcelonai nyári olimpiai játékokra, azóta pedig hét olimpián járt. A legutóbbi, tokiói olimpiára a koronavírus-járvány miatt nem jutott el, helyette itthon kerekezett 9000 kilométert.

MINDÖSSZE HÁROM NAPOT TÖLT MAJD PÁRIZSBAN

Idén azonban a korábbi testnevelő tanár ismét felkerekedett, és a Csongrád-Csanád megyei Szentesről indult Párizsba kerékpárral. A francia fővárosban a hosszú út ellenére mindössze három napot tervez tölteni. Azt mondja: annyi olimpiát látott már életében, hogy “megteheti”, hogy nem marad ott a teljes időtartamra, és egyébként is nagyon drága lenne két hetet tölteni Párizsban.

Csúsz László egyébként eddig körülbelül 200 ezer kilométert biciklizett élete során az olimpiák miatt. Ehhez adódik most hozzá a 16 napos, körülbelül 1700 kilométeres Szentes-Párizs távolság.

A pedagógus biztos abban is, hogy augusztus 16-án 19 órára hazaér – írja az Eduline. Sok sikert kívánunk neki!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb