Kikapcs

Kalmár Bosch Car szervizvlog a Szeged365-ön: ezeket kell mindenképpen átnézned az autódon, mielőtt nyaralni indulsz

Már korábban is készítettünk közös videókat a Kalmár Motor csapatával, de most egy újabb sorozatot indítunk: heti szinten jelentkezünk majd egy-egy epizóddal, Kohajda Miklóssal, a Kalmár Motor szervizvezetőjének főszereplésével. Az év elején például azt néztük meg, hogy miért borzasztóan fontos a hajtószíjak folyamatos ellenőrzése, most pedig arra térünk majd ki, hogy pontosan mit érdemes átnézni az autón, ha egy hosszabb útra, mondjuk nyaralásra indul az ember.

Megérkezett a kánikula, lassan állandósul a közel 40 fok Szegeden és környékén, ezért el is ugrottunk az Algyői útra, a Kalmár Motor Bosch Car Service-be. Az említett helyszínen rögtön el is kaptuk Kohajda Miklóst, aki már bizonyosan ismerős a Szeged365 olvasói számára. Mint a szervizvezető elmondta, az autókat nem csak a téli időszakra, hanem bizony a nyárira is illik megfelelően felkészíteni, ugyanis a jelenlegi, extrém időjárás legalább annyira megterheli a gépjárművünket is, mint ahogy minket. Amennyiben hosszú távra készülsz a családdal, mondjuk nyaralni indultok, érdemes mindenképpen ellenőrizni

  • az akkumulátort
  • a gumiabroncsok állapotát
  • a fényeket, az összes világítóberendezést és az ablaktörlő lapátokat
  • a hűtőrendszerek csöveit, ugyanis a nagy melegben megdagadhatnak
  • valamint a klímát is

Persze ez csak pár dolog, amit érdemes átfutni, mielőtt útnak indulsz. Kohajda Miklós hozzátette, egy ilyen utazás előtt érdemes lehet olyan biztosítást kötni, amelyben van úgynevezett assistane szolgáltatás, ha bármi váratlan dolog érne utazás közben, ezt többek között a Kalmár Motornál is megteheted. Minden továbbit már mondjon Ő, a közös vlogsorozatunk első részében:

https://www.tiktok.com/@szeged365/video/7390689782126349601

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb