Sport

Hatalmas öröm: Biacsi Ilona után testvére, Biacsi Bernadett is kvótát szerzett a párizsi paralimpiára

Nagyon boldogok vagyunk: Biacsi Ilona után testvére, Biacsi Bernadett, az SZVSE sportolója is kvótát szerzett a párizsi paralimpiára! Így az atléta ismét az ikertestvérével együtt állhat rajthoz.

A Magyar Paralimpiai Bizottság szerdai sajtóközleménye szerint Biacsi Bernadett és Ilona is 1500 méteres síkfutásban, a T20-as sérültségi kategóriában áll majd rajthoz a francia fővárosban.

ÖTRE EMELKEDETT A BENNÜNKET KÉPVISELŐATLÉTÁK SZÁMA PÁRIZSBAN

A korábban megszerzett országkvóták elosztása révén Biacsi Ilona, Ekler Luca, Luterán Petra és Szőllősi István szerzett indulási jogot, vagyis ötre emelkedett a magyar színeket képviselő atléták száma Párizsban. Londonban 2012-ben Biacsi Bernadett negyedik lett, Rio de Janeiróban 2016-ban Ilona ezüstérmet szerzett. Az idei világbajnokságon Japánban Ilona harmadik, Bernadett negyedik lett.

EDDIG 38 KVÓTÁJA VAN A MAGYAR SPORTOLÓKNAK A PÁRIZSI PARALIMPIÁRA

A magyar sportolók eddig 38 kvótát szereztek a párizsi paralimpiára: hetet úszásban, hatot-hatot kajak-kenuban és kerekesszékes vívásban, ötöt atlétikában, négyet asztaliteniszben, hármat sportlövészetben, kettőt bocciában, egyet-egyet erőemelésben, íjászatban, kerékpárban, lovaglásban és triatlonban. Ezzel a magyar paralimpiai csapat elérte a három évvel ezelőtti, tokiói csapatlétszámot, ami július végéig még növekedhet.

A paralimpiát augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg.

MOCSÁRI BENCE IS KIJUTOTT

A Nemzetközi Triatlon Szövetség hétfői tájékoztatása alapján Magyarország újabb kvótával gazdagodott a párizsi paralimpiára, ezt a PTS5-ös kategóriában a szegedi születésű Mocsári Bence szerezte meg.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb