Mindenmás

Isten éltesse, Bözsi néni! 101. születésnapját ünnepelte a vásárhelyi Kovács-Küry Időskorúak Otthonának lakója

101. születésnapját ünnepelte Gál Imréné, a hódmezővásárhelyi Kovács-Küry Időskorúak Otthonának lakója, akit pénteken a kedvencével, vaníliatortával leptek meg a leszármazottjai, majd saját maga fújta el a tortán lévő szülinapi gyertyákat – számolt be róla a Hódpress.

Gál Imréné napszámban dolgozott, kapálni járt, paraszti családban született, pénteken pedig leszármazottjai köszöntötték a vásárhelyi Kovács-Kűry Időskorúak Otthonában élő 101 éves Bözsi nénit, valamint az otthon nevében Borbély András Ivánné Radinkó Mariann szakmai vezető is. ,,Legszebb emlékként a vele töltött gyerekkorom jön elő, jó édesanya volt, mi meg időnként rossz gyerekek” – mondta Gál Imre, Bözsi néni fia. ,,Volt, hogy persze kikaptunk tőle, és visszagondolva nagy élmény volt nekem, amikor egyszer elmentünk Pestre a Vidámparkba.

1950-BEN MENT FÉRJHEZ, KÉT GYERMEKÜK IS SZÜLETETT

,,Sokat dolgoztam egész életemben, napszámba jártam, megfogtam a munka végét egész életeben” – árulta el a hosszú élet titkát Bözsi néni, aki hozzátette: 1950-ben ment férjhez, egy fiuk és egy lányuk született és boldogságban éltek a férjével, annak 1988-ban bekövetkezett haláláig. Az élet örömét a családjában találta meg. Bözsi néni még a klasszikus paraszti ételeket ette, illetve kemény fizikai munkát végzett, ennek és persze a génjeinek is köszönheti a szép életkorát. Ma is mindenre nagyon jól emlékszik, mindent fel tud idézni, mi történt vele az életében. ,,Büszkék vagyunk arra, hogy 101 éves lakónk is van” – árulta el Borbély András Ivánné Radinkó Mariann, aki hozzátette hogy több 100 éves lakója is van az időskorúak otthonának, és sok 90 évnél idősebb is él ott. A 101. születésnapra kijárt neki kedvence, a vaníliatorta. Amikor pedig a tortaszökőkút végül kialudt, maga fújta el egy-egy szuszra a 101-es szám gyertyáit. Az év elején egyébként a nagymágocsi szociális otthonban is egy 101 éves lakót ünnepeltek:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb