Közélet

A legjobb ajánlat nyert: Márki-Zay Péter szerint Lázár János keze is benne lehet, augusztus elsejétől új cég indít autóbuszjáratokat Hódmezővásárhelyen

Veszprémi vállalat, az 1991-ben alapított Balaton Busz nyerte el Hódmezővásárhelyen a városi közösségi közlekedésre kiírt pályázatot, augusztus elsejétől, tehát a jövő héttől már ez a cég szolgáltat a dél-alföldi városban, írta meg a Magyar Narancs. Márki-Zay Péter a mostani pályázat eredményéről azt is elmondta, hogy mivel a veszprémi cég egyik partnere a Volánbusznak, meglehet, nem teljesen véletlen, hogy Hódmezővásárhelyen pályázott, ebben Lázár János építési és közlekedési miniszter keze is benne lehet.

A LEGJOBB AJÁNLAT NYERT

Mint a Hódpress írta, Márki-Zay Péter polgármester azt nyilatkozta, hogy a Balaton Busz 475 Ft/km-es nettó árával a jelenleg szolgáltató helyi vállalkozás, a Jovány Busz alá ígért 7 forinttal, és ilyen a verseny, aki a legjobb ajánlatot adja, az nyer.

VITA A VOLÁNBUSSZAL ÉS INGYENES UTAZÁS A JOVÁNY BUSZ JÁRMŰVEIN

Hódmezővásárhelyen a helyi tömegközlekedést ingyen lehet igénybe venni a képviselő-testület döntése alapján. Korábban a városnak elszámolási vitája volt a Volánbusszal, az állami cég azt állította, még érvényes szerződése volt az önkormányzattal a helyi tömegközlekedésre, és járatta is a buszait, jellemzően üresen, hiszen közlekedtek a Jovány Busz járművei is, amelyeken ingyen lehetett utazni. A Kúria februárban kimondta: nem volt érvényes szerződés a város és a Volánbusz között, és nincs jogalapja az állami cég 300 millió forintos követelésének.

MÁRKI-ZAY PÉTER SZERINT LÁZÁR JÁNOS KEZE IS BENNE LEHET

Márki-Zay Péter a mostani pályázat eredményéről azt is elmondta, hogy mivel a veszprémi cég egyik partnere a Volánbusznak, meglehet, nem teljesen véletlen, hogy Hódmezővásárhelyen pályázott, ebben Lázár János építési és közlekedési miniszter keze is benne lehet. Mégis, a polgármester örül annak, hogy ilyen kedvező ajánlatot adott a Balaton Busz a szolgáltatás ellátására. 

Az eddigi szolgáltató, a Jovány Busz nem támadta meg az eljárást, bár az a véleménye, hogy a győztes ajánlat nem felelt meg mindenben a kiírásnak.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: magyarnarancs.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb