Közélet

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indul nyomozás Vásárhelyen a Joványbusz ügyében

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt nyomozást rendelt el a vásárhelyi Joványbusz ügyében a Szentesi Városi Ügyészség – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Cseri Tamás önkormányzati képviselő.

A politikus szerint a Márki-Zay által kiszervezett tömegközlekedési szolgáltatás több sebből is vérzik. “Bár a városvezető azt ígérte, olcsóbb lesz a szolgáltatás, mint a Volánbuszé, de kiderült, hogy ez nem igaz. Évről évre egyre drágább a Joványbusz a városnak, már 150-200 milliós éves díjaknál tartunk, ráadásul a tavalyi utolsó közgyűlésen több tíz millió forintot kellett átcsoportosítani a közlekedésszervezői feladatokat ellátó önkormányzati cégnek, a HVSZ-nek a korábbi veszteségek pótlására a Jovány-szerződéssel összefüggésben” – sorolta Cseri Tamás.

32 MILLIÓS BÜNTETÉS

„A Közbeszerzési Döntőbizottság ráadásul 32 milliós gigabírsággal sújtotta a várost” – emlékeztetett a képviselő. Mint korábban megírtuk, jogsértő volt Jovány Gyula önkormányzati megbízása, de súlyos árat fizet a város azért is, mert a Volánbusz szerződését nem írták alá. A Közbeszerzési Döntőbizottság megállapította, hogy a Márki-Zay Péter vezette város jogtalanul mellőzte a közbeszerzési eljárást a 2019 és 2021 közötti buszos személyszállítási megbízásai kapcsán, ami 32 millió forintjába kerülhet most nekik.

MÁR NEM JÁRNAK VOLÁNBUSZOK VÁSÁRHELYEN

A politikus arra is kitért, 2023. december 31-ével befejezte a szolgáltatás nyújtását Hódmezővásárhelyen a Volánbusz. Mint mondta, Márki-Zay Péternek korábban nem sikerült normálisan és korrekt módon lezárnia az együttműködést az állami közlekedési társasággal, mely így bírósági úton érvényesítheti az elmaradt szolgáltatási díjakat. Mindez időzített bombaként ketyeg a vásárhelyiek feje felett, hiszen a tartozás mintegy 300 millió forintra rúg – írja a Promenad24.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb