Kikapcs

Rakpart lezárás és készpénzes fizetés: közeleg az Államalapítás Ünnepe, ezt érdemes tudnod a szegedi ötnapos programról, Rácz Attila, főszervezővel beszélgettünk

Augusztus 16-a péntektől öt napon át ünnepel Szeged: elstartol ugyanis az Államalapítás Ünnepéhez kapcsolódó programsorozat, melynek idén is a Széchenyi tér ad otthont. Mint korábban megírtuk, az eseményt díszünnepség, tűzijáték, koncertek és kézművesek vására színesíti, most pedig Rácz Attila, a rendezvényt szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője újabb részleteket árult el az ötnapos ünnepségről. Mutatjuk például, a tűzijáték miatt mikortól zárják le a Huszár Mátyás rakpartot és hogyan tudunk fizetni a rendezvény idején, ha szeretnénk egy jót enni és inni a Széchenyi tér platánfái alatt.

ÉLŐ KONCERTEK, KÉZMŰVES VÁSÁR ÉS GASZTRONÓMIAI PIAC SZÍNESÍTI A RENDEZVÉNYT

Augusztus 16-án, pénteken délután veszi kezdetét az öt napos rendezvény a Széchenyi téren, ahol élő koncertek, gyermekműsorok, fúvószenekari találkozó és utcabál is várja a szórakozni vágyókat. Természetesen nem csak a programok színesítik majd az ünnepet, ugyanis a Széchenyi tér igazi kézműves és gasztronómiai piaccá változik. A borászatokon kívül kisüzemi sörfőzdék, vendéglátósok és kézművesek is várják a kilátogatókat. 

FESTIPAY RENDSZER HELYETT KÉSZPÉNZES FIZETÉS LESZ AZ ÖTNAPOS RENDEZVÉNYEN

Mint Rácz Attila elárulta, a korábbi évekhez hasonlóan idén sem lesz a Borfesztiválnál és Bortérnél használatos Festipay rendszer az Államalapítás Ünnepén. Így mind az öt nap alatt lehetősége lesz a látogatóknak a készpénzes fizetésre. Hozzátette, repohár és kötelező üvegpohár sincs a rendezvényen.

AUGUSZTUS 20-ÁN DÍSZÜNNEPSÉG LESZ AZ ÁLLAMALAPÍTÁS ALKALMÁBÓL

Augusztus 20-án, délután négy órától veszi kezdetét a díszünnepség a Széchenyi téren, ahol fellép Fekete Gizi színművész, és a Tiszavirág Néptáncegyesület csoportjai, ünnepi beszédet mond Gál Béla, Szeged város díszpolgára, valamint koszorúzás is lesz az István és Gizella szobornál. Este pedig látványos tűzijátékkal koronázhatjuk meg Államalapításunk ünnepét Szegeden.

AUGUSZTUS 20-ÁN LEZÁRJÁK A RAKPARTOT A FORGALOM ELŐL

Rácz Attila azt is elárulta, idén is az előző évekhez hasonlóan körülbelül 12 perces égi, káprázatos fényjáték emeli a programsorozat záró napján a hangulatot. A tűzijáték este 9 órakor veszi kezdetét, ám a rakpart közlekedésében már korábban változásokat vezetnek be.

Mint megtudtuk, a Huszár Mátyás rakparton augusztus 20-án, reggel 8 órától megállási tilalom lép életbe, délután 5 órától pedig lezárásra kerül a rakpart, melyet majd a tűzijátékot követően 22:30-tól adnak vissza a forgalom számára.

A tűzijáték miatt a Belvárosi híd is lezárásra kerül majd egy rövid időre, ennek időintervalluma azonban még egyeztetés alatt van a hatóságokkal. “Célunk, hogy a lehető legrövidebb ideig állítsuk meg a forgalmat” – mondta el Rácz Attila.

DOCPIANO BAND, SMINK ZENEKAR, THE BIEBERS ÉS ÚTKÖZBAND KONCERT

Az ötnapos rendezvény minden napján számos koncerttel kapcsolódhatunk ki a Széchenyi téren. Többek között velünk lesz a Docpiano Band, a Smink Zenekar, a Black Five is koncertezik, ahogy a Best of Mode együttes is színpadra áll. Az augusztus 20-ai repertoárban pedig a The Biebers ad koncertet, majd a tűzijáték után a Útközband csábítja kikapcsolódásra az ünneplő hallgatóságot. A programokról részletesen korábbi cikkünkben, IDE kattintva olvashatsz.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb