Mindenmás

Napi pakk: kezdődik az olimpia második napja, ma is a magyar versenyzőkön a világ szeme, strandidő lesz Szegeden

Indul a párizsi olimpia második versenynapja. Ma is több hazai sportoló lép pályára. A magyar kézilabda- válogatott Brazília ellen küzd, de lesz úszás, evezés és vívás is. Az időjárás kedvez minden szabadtéri programhoz, bőven 35 fok felett alakul a hőmérséklet Szegeden. Főzd le a reggeli kávéd, mutatjuk mit hoz nekünk a vasárnap.

NÉVNAPOSOK

Ma van a névnapja Győzőnek, Viktornak, Botondnak és Szabolcsnak, boldog névnapot kívánunk minden ilyen nevű Szeged365 olvasónknak!

A I. VILÁGHÁBORÚ KEZDETE ÉS A LÉZER

  • 110 éve ma az Osztrák-Magyar Monarchia hadüzenetet küldött Szerbiának, ezzel elkezdődött az I. világháború.
  • 114 éve Bánki Donát bejelentette szabadalmát a forgóekére.
  • 109 éve megszületett Charles H. Townes fizikai Nobel-díjas tudós, a lézer egyik feltalálója.

VISSZATÉR A KÁNIKULA VÁROSUNKBA

Lassan de biztosan visszatér a kánikula Szegedre. A napsütés az egész napra jellemző lesz, amit mérsékelt légmozgás fog kísérni. A nap legmelegebb időszakában bizony magas lesz az UV sugárzás, ezért naptejeket előkapni! Napközben 37 fok várható.

LÓTUSZÉ A FŐSZEREP SZEGEDEN A FÜVÉSZKERTBEN

Júniusban a levenduláé, júliusban pedig a lótuszé a főszerep a Füvészkertben, hiszen idén immár XVII. alkalommal rendezik meg a Lótusz Napokat Szegeden. A hagyományokhoz híven az eseményt az indiai lótusz csúcsvirágzásához igazítva július utolsó hétvégéjére időzítette a Füvészkert.

POFONOKTÓL HANGOS MA IS AZ ÁRPÁD TÉR

Napsütés, Szeged, balegyenes, jobb horog – július 27-28-án, Szegeden hatalmas pofonoktól lesz hangos az Árpád tér, ahol elstarol a Fesztivál Kupa Nemzetközi Ökölvívó Torna a Boxvilág Ökölvívóképző SE szervezésében, tudatta a klub közösségi oldalán. Mint írták, a több éves múltra visszatekintő esemény kiváló lehetőséget kínál, hogy tehetséges ökölvívóink megmérettethessék magukat nemzetközi szinten, és hogy mindannyian együtt szurkolhassunk nekik. Az eseményen izgalmas mérkőzések, látványos ütközetek és felejthetetlen pillanatok várnak ránk.

MA ZAJLIK A PÁRIZSI NYÁRI OLIMPIA MÁSODIK VERSENYNAPJA

Vasárnap is a világ szeme a magyar sportolókon, ugyanis több sportágban is feltűnnek a magyar színek. A teljes program IDE kattintva érhető el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb