BlogKikapcsVideo365

Ma levendulába borult a Szeged365: mostantól a szegedi levendula-gyűjtemény is a Szeged365 Family tagja

Óriásit ment az SZTE Füvészkert által szervezett, 2023-as Levendula és Rózsa Napok, amelyen szemmértékkel jóval több vendég volt, mint a tavalyin, amely szintén fergetegesre sikerült. Szeged legszebb kertje alapból maga a chillout-mennyország, de úgy, hogy ezentúl a Legszegedibb Szegediek a rózsák, a Szeged365 szerkesztősége pedig a levendula-gyűjtemény örökbefogadói, duplán, sőt, triplán a szívünk csücske lett a Lövölde utcai intézmény.

TELT HÁZZAL MENTEK A LEVENDULA ÉS RÓZSA NAPOK, CSODÁS ILLATOK ÉS ZINGER-VARRÓGÉPEK JÁRATTÁK CSÚCSRA A HANGULATOT

Délután 4-kor rajtolt az örökbefogadás, 3 körül már alig volt parkolóhely a környéken, akkora volt az érdeklődés a Levendula és Rózsa Napokra. Odabent rengeteg szegedi család, csodás illatok és válogatott kézműves-különítmény várt bennünket, akiknél

  • szappanoktól,
  • a népi játékokon át,
  • a különféle levendulás krémekig

rengeteg olyan portéka volt, amely a rendezvény tematikájába klappolt. Jópofák voltak a kertben itt-ott feltűnő Zinger varrógépek, ezeket Németh Anikó igazgatónő személyesen gyűjtötte össze olyan helyekről, amelyeken már semmire sem használták őket. A legnagyobb show a levendulából készített fonat volt, amelyet a szervezők és a vendégek közösen készítettek, ez – megmértük – rekordot döntött, 102 méter hosszú lett.

CZUTOR ZOLI ÉS DR. LETOHA ANNAMÁRIA KÜLÖNLEGES RÓZSÁKAT FOGADOTT ÖRÖKBE

A 2022-es Legszegedibb Szegediek – amely 82 ezer szavazójával és közel 490 ezer leadott szavazatával Szeged történetének eddigi legnagyobb közönségszavazása volt – díjazottjai közül

  • Czutor Zoltán,
  • Dr. Letoha Annamária,
  • Joób Dóra,
  • Kyle Eckhart,
  • és Antoni Dusán is egy-egy különleges rózsafajtát fogadott örökbe.

A Belmondo frontembere a ceremóniát követően még befeküdt egy Czutor-szelfire a rózsák mellé, majd rohant, mivel 5-től koncerteztek a színpadon, ahol Beatles dalokat adott elő a zenekarával. A Legszegedibb Jótevők szavazását megnyerő Antoni Dusán pedig egy másik rendezvényre, az általa szervezett, telt házas Jótékonysági Apák Napjára sietett vissza.

INSTANT SZELFIPONT LETT A SZEGED365-ÖS LEVENDULA-GYŰJTEMÉNYBŐL

A díjazottjainkat követően mi is belevetettük magunkat az örökbe fogadás szépségeibe, ezentúl gondoskodó szemeink az SZTE Füvészkert levendula-gyűjteményeire szegeződnek, sőt, ha kell, még locsolni is megyünk (mint megtudtuk, naponta egyszer kell, lehetőleg hajnalban). Csodás érzés volt, hogy a ceremóniát követően rengetegen jöttetek oda szelfizni a Szeged365-ös plakettel díszített levendulakerthez, javasoljuk, hogy tegyétek meg ezt gyakran a 2023-as nyár során!

A varázslatosra sikerült délutánról készített élő bejelentkezéseinket IDE kattintva tudjátok megnézni, hétfőtől pedig jövünk egy Szeged365 Aftermovie-val és a Legszegedibb Szegediekkel készített videós interjúkkal, melyekből minden estére hagyni fogunk egyet a jövő héten.

Szeged365 Family, köszönjük, hogy velünk tartottatok! Reméljük, gyakran találkozhatunk ezentúl a Szeged365-ös levenduláknál, a Legszegedibb Szegediek pedig ősztől ismét érkeznek:

szeptemberben indul a nevezés a 2023-as közönségszavazásunkra!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb