Kikapcs

A levendula és a rózsa után a távol-keleti hangulaté lesz a főszerep: idén is lesznek Lótusz Napok a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében

Júniusban a levenduláé, júliusban pedig a lótuszé a főszerep a Füvészkertben, hiszen idén immár XVII. alkalommal rendezik meg a Lótusz Napokat Szegeden. A hagyományokhoz híven az eseményt az indiai lótusz csúcsvirágzásához igazítva július utolsó hétvégéjére időzítette a Füvészkert.

A két napos szegedi fesztivál alatt idén is szeretnének egy kis távol-keleti hangulatot varázsolni a Füvészkert árnyas fái közé. A vendégek az indiai lótusz apropójából számos, a keleti kultúrában gyökerező, s napjainkban nyugaton is egyre népszerűbbé váló szokással, zenével, tánccal, mozgáskultúrával, étellel, itallal is megismerkedhetnek. S mindezek mellett, a hely szelleméből adódóan, természetesen Ázsia érdekes növényei sem maradhatnak ki a sorból – áll a meghirdetett eseményben.

Az eseményt 2024. július 27-én és 28-án, szombaton és vasárnap rendezik meg. A részletes programra azonban még várni kell.

Az elmúlt hétvégén is nagy volt a sürgés-forgás a Füvészkertben, ugyanis nagyot ment a Levendula- és Rózsa Napok az intézményben. Sőt, valamennyi Legszegedibb Szegedi örökbefogadott egy-egy rózsafajtát is, az eseményen Németh Anikóval készítettünk egy interjúit is, ami itt tekinthetsz meg:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb