Szegedi Arcok

“Ami a postán folyik, az túlszárnyalja a vicc kategóriát” – nálunk zárták be a legtöbb postát még 2022-ben, azóta is érezzük a hatását Szegeden

“Ami a postán folyik, az túlszárnyalja a vicc kategóriát, és rengeteg a háborgó ember” – írta felháborodottságának hangot adva Viktor olvasónk, aki ma reggel szembesült az elkeserítő állapotokról Szegeden.

Még 2022 novemberében Szeged járt az élen, hiszen nálunk zárták be a legtöbb postát az országban. Szám szerint tizenkettőt. Már akkor is nagy volt a felháborodás, nem csak Szegeden, hiszen az országban, ahol összesen 366 hivatal zárt be.

HIÁBA VIZSGÁLÓDTAK, NEM NYITOTTAK MEG EGY BEZÁRT POSTÁT SEM SZEGEDEN

Pár hónappal később aztán, 2023 februárjában a vállalat vezetése megvizsgálta a szünetelő posták további működtetésének lehetőségeit, majd azt írták, hogy: “az elmúlt években jelentősen megváltoztak az ügyfélszokások, egyre kevesebb levél és csekk feladása történik postahelyeken. Az eddigi tapasztalatok alapján ezért a meglévő, jelenleg is működő több mint 2200 szolgáltatóhely az ügyfélforgalmat megfelelően kezeli. Megállapították, hogy a Magyar Posta Zrt. a 2200 postahely fenntartásával továbbra is lényegesen túlteljesíti a jogszabályi kötelezettségeit, hiszen az előírtnál mintegy 600 postával több áll az ügyfelek rendelkezésére. Ez a postahelyi ellátottság nemzetközi szinten is kiemelkedő, miközben a háború és a szankciók okozta energiaválság miatt a társaság működtetésének költségei továbbra is jelentősek” – írták, majd hozzátették, hogy:

“mindezeket figyelembe véve a Magyar Posta Zrt. azt a döntést hozta, hogy nincs lehetőség az ideiglenesen szünetelő posták újranyitására.”

Magyarul: Szegeden sem nyitott meg újra egy, akkor bezárt egység sem.

HOSSZÚ SOROK ALAKULTAK KI

Meg is lett az eredménye, hiszen a 12 bezárt postahivatal miatt folyamatosan sorok kígyóztak, dühös emberek várakoztak hosszú időn át egy-egy levél feladásnál, vagy csekk befizetésnél Szegeden. Ezekről cikk is készül, íme:

MA MÁR REGGEL 8-KOR TÖMEG VOLT, ÉS HÁBORGÁS IS RENDESEN

Nagyon úgy fest azonban, hogy a probléma ennyi idő távlatában sem oldódott meg Szegeden, ugyanis ma egy olvasónk írt nekünk, aki elsőkézből tapasztalta meg a rendszer működését, vagy inkább nem működését a városban. Mint szerkesztőségünknek írta, reggel 8-kor már tömeg állt a bejáratnál, majd miután beengedték őket, akkor szembesült azzal, hogy egy dolgozó volt csak a levélfeladási részlegen, “majd kis idő múlva nyitottak még egy ablakot, de a sor csak gyűlt, és gyűlt” – írta, és hozzátette, hogy “az hagyján, hogy bezártak szinte minden postát, de legalább akkor ott legyen elég alkalmazott, ahol működik. Vajon ebben lesz valaha változás, vagy az emberek tűrnek, mert nem tudnak mást tenni, és magukban háborognak? Mert ma reggel volt háborgás rendesen” – hangsúlyozta.

A téma kapcsán érdeklődtünk a Magyar Postánál, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb