Szegedi Arcok

3,5 óra, rengeteg feleslegesen megtett kilométer és bosszankodás – így lehet ma feladni Szegeden egy nagyobb méretű csomagot a postán

November 12-én zártak be országszerte 366 postahivatalt, Szegeden nem kevesebbet, mint 12-őt. Mondanunk sem kell, hogy ez mekkora érvágás most a város számára, főleg így az ünnepek előtt. A bezárások sok kellemetlenséget okoznak a szegedieknek, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az az elgondolkodtató történet, ami a Szeged a napfény városa nevű Facebook oldalon osztottak meg. Az egyik olvasónak ugyanis nem kevesebb, mint 3,5 órájába telt, mire fel tudott adni egy nagyobb méretű csomagot Szegeden.

A Szeged a napfény városa nevű Facebook oldal osztott meg egy történetet arról, hogy a postai bezárások mellékhatásaként mennyire tud bosszantó lenni egy alapvetően egyszerűen feladat elvégzése is Szegeden. Mint írják, az egyik olvasójuk egy 35 kilogrammos csomagot akart ma feladni a postán, holnapi érkezéssel, Budapestre. Kiemelték, hogy a posta szolgáltatása alapján ez egyszerű feladatnak tűnt, hiszen:

  • max. 40 kg súlyhatárig lehet feladni csomagot,
  • és az 1 napos időpont is a posta szolgáltatásai között szerepel.

Az olvasó elmondása szerint ma 10:30-kor kezdte intézni a csomagfeladást, amely nem is volt olyan könnyű feladat, mint gondolta, hiszen az internetről nem igazán szerezhető meg, hogy mely posták maradtak nyitva Szegeden. “11 telefonhívás közben és után kiderült, hogy a nyitva maradt számos postai fiókban maximum 2-3 kilogrammos csomag adható fel, a fennmaradt, üzemelő fiókok között pedig a Szegedi 1-es Posta (az ún. Nagyposta) és Kiskundorozsma szerepelt” – tették hozzá, vagyis ezek szerint a városon belül csak ezekben a hivatalokban lehet feladni nagyobb súlyú csomagot.

BELVÁROSI KÁLVIÁRIA, MAJD IRÁNY KISKUNDOROZSMA

Mint tovább írták, az olvasó a felcímkézett csomag mellé kitöltötte a www.posta.hu oldalon található címiratkitöltőt és elindult a Szeged 1-es Posta felé a csomagot feladni. De, hová is? – tették fel a kérdést. Hát pontosan ide:

  • Szeged belvárosába, központjába,
  • ahol a legdrágább a parkolási övezet – zöld zóna,
  • a posta épület előtt, mellett és a környéken megállni nem lehet,
  • a posta épülete körül a parkolás pedig szinte lehetetlen.

Négy hiába való kör után, – ami a belvárosban nem is olyan egyszerű, hiszen minden alkalommal meg kell kerülni az egész Széchenyi teret – sem talált a közelben parkolót az olvasó, ahol az autóból kiszállva a 35 kilogrammos csomagot kézben be tudta volna cipelni. Mint kiderült, a hiábavaló körözés után inkább a dorozsmai postafiók felé vette az irányt, ahol az épület előtt szintén nem lehet gépkocsival megállni:

  • részben a közelben lévő buszmegálló,
  • részben pedig a közelben lévő, de kevés számú gépkocsiparkoló miatt.

3,5 ÓRA VOLT, MIRE FEL TUDTA ADNI A CSOMAGOT

A beszámoló szerint Kiskundorozsmán a postától 1 utcával távolabb lehetett csak megállni, és a 35 kilogrammos csomagot innen kellett kézben becipelni a postafiókba. Végül a csomag feladása 14 óra körül sikeresnek bizonyult, az olvasót pedig:

  • a rászánt 10:30-14:00 közötti 3,5 óra idő,
  • a számos és felesleges telefonálás,
  • valamint a rengeteg kilométer és feleslegesen elhasznált üzemanyag,
  • illetve a 35 kilogramm súlyú csomag kézben való cipelése után

szinte a megkönnyebbülés érzete fogta el, mert sikerült a mai napon egy nagyobb méretű csomagot feladni holnapi érkezéssel, mindezt 2022-ben, Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb