Kikapcs

Fotózkodás Munkácsy stílusában, korabeli jelmezekben – idén is kitelepül a SZIN-re a Móra-múzeum

Idén is kitelepül a Szegedi Ifjúsági Napokra a Móra Ferenc Múzeum. Augusztus 28-31. között a középpontban a Munkácsy-kiállítás fog szerepelni: a fesztiválozók Munkácsy-hangulatban fotózkodhatnak, valamint Munkácsy-arcképet is készíthetnek, közölte az intézmény szerkesztőségünkkel.

FŐSZEREPBEN MUNKÁCSY MIHÁLY

Ebben az évben is átköltözik a Tisza túloldalára a Móra Ferenc Múzeum. A Szegedi Ifjúsági Napok ideje alatt minden nap várják a fesztiválozókat a múzeum standjánál a Civil Faluban. Idén a főszerepben Munkácsy Mihály lesz az éppen látható Munkácsy-kiállítás kapcsán. Így például Munkácsy-korabeli jelmezekbe bújhatnak és fotózkodhatnak a fesztiválozók, valamint egy kis segítséggel akár a legendás festő arcképét is megrajzolhatják.

FRIDA KAHLO IHLETTE HAJPÁNTOKAT PRÓBÁLHATNAK AZ ÉRDEKLŐDŐK

Emellett a Romani Design Art tárlathoz kötődően textilmintákat is tervezhetnek a résztvevők, melyek felkerülnek majd a Móra Ferenc Múzeum Facebook oldalára és weblapjára is. Szintén ehhez a divatkiállításhoz kapcsolódóan Frida Kahlo ihlette hajpántokat is felpróbálhatnak az érdeklődők a múzeum munkatársai segítségével.

A KVÍZ SEM MARADHAT EL

Idén sem marad el a már megszokott kvíz: a Móra-múzeum aktuális kiállításaihoz kapcsolódó kérdésekre kell válaszolniuk a fesztiválozóknak. A helyes megfejtők között pedig Munkácsy-belépőjegyeket sorsolnak majd ki.

MÁR SZIN-ESEDIK A PARTFÜRDŐ

Holnap startol a SZIN Szegeden, fesztiválozók és híres előadók lepik majd el a várost. Gőzerővel készülnek a szervezők, kezd fesztivál hangulat kialakulni az újszegedi Partfürdőn.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb