Kikapcs

Vasárnap jön a város egyik legnagyobb jótékonysági futása: térképen mutatjuk a Continental Futófesztivál pontos útvonalait!

Lassan minden készen áll ahhoz, hogy vasárnap egy hatalmasat fusson Szeged népe: szeptember elsején jön a jótékonysági Continental Futófesztivál, az IFBB Pro fitnesz-testépítő Kiss Virággal, Hamvai P.G.-vel és a város legnagyobb szívű, közismert és sikeres sportolóival. Lesznek interaktív élményhelyszínek, frissítőpontok, cheerleader show, de még a város tűzoltói is felfrissítik útközben a legsportosabb szegedieket, akik a Napfény városának legszebb pontjait érintik majd futás közben.

A Continental Futófesztivál három távja is megvan már, a jótékony és sportos szegediek az alábbiak közül választhatnak:

  • 1 km – családi táv
  • 4,2 km – középtáv
  • 21 km – félmaraton

Elsőként a családi táv rajtol majd el a Dugonics térről, de minden egyes indulást megelőz majd egy nagyszabású, közös bemelegítés a szökőkút mellett, a futás házigazdjával, Kiss Virággal. A színpadon lesz Virág mellett a legendás Hamvai P.G. is, aki a zenei aláfestésről gondoskodik majd. Íme az elsőként induló, családi táv pontos útvonala:

CSALÁDI TÁV – 1 KM
START: 9:05 – Dugonics tér

Dugonics tér (START) – Kárász utca – Széchenyi tér – Klauzál tér – Dugonics Tér (CÉL)

A távot közelebbről is megvizsgálhatod, közelíteni és távolítani is tudsz, IDE KATTINTVA.

FÉLMARATON – 21 KM
START: 9:30 – Dugonics tér

Dugonics tér (START) – Tisza Lajos körút – Aradi Vértanúk tere – Árvízi Emlékmű – Korányi fasor – Állomás utca – Fővám köz – Bánomkert utca – Oldal utca – Állomás utca – Árvízi Emlékmű – Korányi fasor – Roosevelt tér – Belvárosi híd – Torontál tér – Alsókikötő sor – Újszegedi csatorna – Törökkanizsa utca – Rézöntő utca – Műves utca – Gombkötő utca – Vincellér utca – Törökkanizsa utca – Lövölde utca – Alsókikötő sor – Torontál tér – Belvárosi híd – Korányi fasor – Árvízi Emlékmű – Aradi Vértanúk tere – Tisza Lajos körút – Dugonics tér (CÉL)

A távot közelebbről is megvizsgálhatod, közelíteni és távolítani is tudsz, IDE KATTINTVA.

KÖZÉPTÁV – 4,2 KM
START: 9:35 – Dugonics tér

Dugonics tér (START) – Tisza Lajos körút – Aradi Vértanúk Tere – Huszár Mátyás rakpart – Korányi fasor – Tisza Lajos körút – Dugonics Tér (CÉL)

A távot közelebbről is megvizsgálhatod, közelíteni és távolítani is tudsz, IDE KATTINTVA.

A Continental Futófesztivál teljes bevételét a hagyományokhoz híven most is teljes mértékben jótékony célra fordítják:

A fentebb felsorolt három táv közül a családi és középtávra is vásárolható felnőtt és gyerekjegy is, utóbbi esetében a 14 éven aluli kis szuperhősök számára a jegy ára jelképes összeg, mindössze 500 Ft lesz az idei Continental Futófesztiválon. Vásárold meg a jótékonysági futójegyedet minél hamarabb, ezt IDE KATTINTVA teheted meg. A vasárnapi eseményről mindent összeszedtünk egy Szeged365 Kisokosban, de az Újszülött Életmentő Szolgálattal és a Reménysugár Alapítvánnyal készített interjúinkat is megtekintheted, az alábbi cikkekben:

CONTINENTAL Futófesztivál Szeged

  • 2024. szeptember 1., vasárnap
  • START: Dugonics tér
  • 21 km (félmaraton) // 4,2 km (középtáv) // 1 km (családi táv)
  • Jótékonysági futójegyek ITT.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb