GasztroKikapcs

Durván belecsapnak a Prémium Piacon: Szeged legjobb lecsóját készülnek megfőzni a IV. Prémium Piac Piknik – Lecsófőző fesztivál és Családi napon!

Telt házzal dübörgött a harmadik Prémium Piac Piknik és Lecsófőző fesztivál Szegeden – írtuk egy éve a Szeged365-ön, az igazán jó dolgokat pedig illik folytatni: 2024 őszén is megtartják a város egyik legújabb, egyben talán legszerethetőbb gasztronómiai megmérettetését az Algyői úti Prémium Piacon. Az idei eseményt szeptember 21-én tartják meg, a klasszikus lecsófőző-verseny mellé Várkonyi Tibi szolgáltatja majd a muzsikát, a vendégek pedig többek között a gourmet lecsó műfajával is megismerkedhetnek a helyszínen.

IV. Prémium Piac Piknik – Lecsófőző fesztivál és Családi nap 
2024. szeptember 21., kezdés: 07:00
Szeged, Algyői út 72. Prémium Piac

“Mindennek az alapja”, “minden étel lelke” és még sorolhatnánk a jelzőket, amelyekkel a magyar konyha-hagyomány a paradicsomos-paprikás klasszikust illeti. Egy valami biztos, ahány ház, annyi recept, éppen ezért a balkáni gyökerekkel (is) rendelkező egytálételnek legalább 1000 féle elkészítési módja van, remek apropót adva egy kis versengésre. Mivel a szegedi Prémium Piac egyébként is a friss zöldségekről (nomeg húsokról, péktermékekről és úgy általában mindenről, amire egy jó szakácsnak, háziasszonynak szüksége lehet) szól, négy évvel ezelőtt nagyon adta magát, hogy az akkori Covid-mizériából kilábalva, egy különleges, közösségi alapon működő gasztofesztivált szervezzenek az Algyői útra.

A tavalyi, harmadik alkalom óriásit ment, ott jártunkkor annyi főzőcskéző ismerőssel találkoztunk, hogy egy picit tényleg elszégyelltük magunkat, hogy nem indítottunk 365-ös csapatot:

Az idei, sorban negyedik alkalom a jelek szerint úgy fog újat mutatni, hogy megtartja a rendezvény tradicionális, főzőverseny jellegét. A csapatok mellé érkezik

  • Szeged kedvenc bárzongoristája, Várkonyi Tibi,
  • a Guinness-rekorder Csatai Gergő,
  • a BBQ világból ismert Simicz Heni és Makai Jani látványfőzése(i),
  • a Séfek Séfe győztes ásotthalmi Zörgő Jani, aki gourmet, fine dining lecsót fog készíteni,
  • és lesz két evőverseny, a gyerekek palacsinta-pusztításban mutathatják meg, mit tudnak, a bevállalós felnőtteket pedig egy pusztító chilievő-kihívás fogja megizzasztani a helyszínen.

Az eseményről videós tudósítással érkezünk majd, ha kened-vágod a lecsó műfaját, jelentkezz az alábbi űrlap kitöltésével, IDE kattintva. A jelentkezést legkésőbb szeptember 15-ig lehet leadni, a megkötés csak annyi, hogy maximum 10 fős legyen a csapat.

Krúdy Gyula szerint nyáron paprikát és paradicsomot, télen azonban lecsót kell enni. Az ősz a kettő között van félúton, a választás adott, mi a B-t jelölnénk meg helyes válaszként…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb