Kikapcs

Az eső és a hűvös ellenére is kiderülhet, kié a leggyorsabb kakas a környéken: így zajlott a Faragó nap Dorozsmán (fotók)

Hagyományos programokkal, látványos kakasfuttató versennyel várták a kiskundorozsmaiakat a Petőfi Sándor Művelődési Ház szervezésében.

Ruzsa Roland, Szentmihály és Kiskundorozsma városrész képviselője szerint a Faragó Nap a kiskundorozsmai közösség egyik legfontosabb eseménye, ahol mindenki együtt ünnepelhet, beszélgethet és élvezheti a finom ételeket, amelyek a kakaspörkölt főző verseny keretében készülnek. Hangsúlyozta, hogy ez a rendezvény nemcsak a versengésről szól, hanem közösségépítő szerepe is van: „Miközben főnek a finomságok, megbeszéljük közös dolgainkat, a legjobbak pedig büszkén vehetik át a díjakat.”

ROTYOGOTT A BOGRÁCSBAN AZ EBÉD, VERSENYEZTEK KIÉ A LEGGYORSABB KAKAS A KÖRNYÉKEN

Szombaton tartották az immár több mint két évtizede tartó hagyományt, a Faragó Napot. Legutóbb is hatalmas sikert aratott, és úgy tűnik, idén sem volt ez másképp! A helyi lakosok és látogatók számára a nap reggel 7 órakor tűzgyújtással indult, majd rotyogott a bográcsban a finom ebéd. A nap fénypontja a 15 órakor kezdődő kakasfuttató verseny, ahol kiderül, kié a leggyorsabb kakas a környéken. Külön érdekesség, hogy a kakasok futtatása már az ókorban is ismert volt, de más célokat szolgált. Akkoriban a kakasok harci szellemét tesztelték, ma viszont mindez egy vidám, közösségépítő program része.

Fotók: FB/Ruzsa Roland.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb