Napi korrekt: a Szegedi Borfesztivál kedvenc cigányvendéglőse főzött az árvízi hősöknek
Háromszáz főre készített csülkös babgulyást a budapesti gátakon, az árvízi védekezésben résztvevőknek Ásós Géza és az általa vezetett békési cigány étterem, a Kira vendéglő csapata. A Szegedi Borfesztiválon és a Mars téri piacon évekig autentikus cigánykonyhát üzemeltető Ásós Géza és munkatársai szerdán indultak el a fővárosba, hogy a Fővárosi Csatornázási Művek egyik telephelyén kezdje el a főzést.
A szegediek kedvenc Gézája csülkös babgulyást készített 300 főre helyi alapanyagokból, saját költségén. A megfelelő helyekre a Fővárosi Csatornázási Művek munkatársai szállították ki az ételeket. Ásós Géza exkluzív nyilatkozott a Szeged365-nek: “A legfontosabb, hogy ne felejtsük el honnan jöttünk. Amikor építkezéseken dolgoztam, nagyon jól esett, hogy hoztak nekünk ebédet.” Amikor Szegedről kérdeztük Géza elárulta: “Szeged mindig is kedves nekem, legközelebb a Pacal párbaj és Vásár-ra megyek zsűrizni Szegedre, és természetesen főzünk is!”
Ásós Géza azt is elmesélte még nekünk, hogy nagy megtiszteltetés neki, hogy Szentendrére is meghívták, és több országos TV csatorna is kiváncsi munkásságára, sőt egyre több Gasztro influenszer is ellátogat hozzá. Köszönjük Géza mi is azt, hogy példát mutatsz mindenkinek a munkáddal és a nagy szíveddel!