KikapcsSport

‘Amikor megcsap a barnító illata, az semmihez nem hasonlítható” – szombaton start, gőzerővel zajlanak a Remzső Ferenc Classic testépítő verseny előkészületei Szegeden

Minden ősszel városunkban rendezi meg a PCA szövetség a régió legrangosabb, és nem mellesleg a néhai szegedi testépítő, Remzső Ferenc emlékére rendezett nemzetközi fitnesz- és testépítő versenyét. Így lesz ez idén is, a szeptember 28-i, egész napos showra, – amelynek az Ifjúsági Ház ad otthont -, bárki ellátogathat, akit érdekel a testépítés és a fitnesz világa. Egyfajta közösségi élmény részesei lehetnek a szegediek, bepillantást nyerhetnek ebbe az izgalmas világba, írtuk meg korábban. Az eseményig már nincs egy hét hátra, szombaton lesz ugyanis a start, a szervezők pedig már nagy gőzzel készülnek, melyről Tóth Renáta women’s figure versenyző, személyi edző, és a rendezvény egyik szervezője számolt be szerkesztőségünknek.

“HA EGYSZER BELEKÓSTOL VALAKI, MINDIG VISSZAVÁGYIK”

“Igazából ez egy nagyon különleges világ, melybe, ha egyszer belekóstol valaki, mindig visszavágyik, legyen az ember bármelyik oldalon. Amikor belépsz a helyszínre, megcsap a barnító illata, az semmihez nem hasonlítható” – árulta el nekünk Tóth Renáta. Hozzátette, ő maga is aktívan versenyez, de azokban a szezonokban, amikor nem versenyzőként készül, a szervezésben segédkezik, mint ahogy most is. Elárulta, a verseny előtti hét mindig nagyon mozgalmas számukra, most is teljes gőzerővel készülnek.

ÍGY ZAJLANAK AZ ELŐKÉSZÜLETEK A HÁTTÉRBEN

“Elsőként fel kell tenni a falakra a takaró fóliát, hogy a barnító semmit ne fogjon be. Közben érkezik a barnító és a beauty team, aki a hölgyek sminkjéért és frizurájáért felel. Míg érkeznek a versenyzők és a bírók, addig elvégezzük az utolsó simításokat a színpad körül” – árulta el Renáta.

KVALIFIKÁCIÓS LEHETŐSÉG AZ ŐSZI PCA VILÁGBAJNOKSÁGRA

A szervező abba is beavatott bennünket, minden kategóriánál külön nyerteseket hirdetnek, majd női és férfi abszolút győztest is választanak. A tét nem kicsi, ugyanis a Remzső Ferenc Classic kvalifikációs lehetőséget nyújt az őszi PCA világbajnokságra, melyet idén Amsterdamban rendeznek.

SZEGEDI VERSENYZŐ IS NYERT TAVALY

Mint megírtuk, Bartó Dávid rendőr törzsőrmester, a Közterületi Támogató Alosztály járőrvezetője több kimagasló eredménnyel tért haza a 2023-as őszi testépítő versenyszezonból. A PCA Remzső Ferenc Classic magas testépítés kategóriában 1. helyezést, abszolút kategóriában pedig 3. helyezést ért el. Mindezek mellett a

  • HBPF Kriko kupán – 100 kg kategóriában a dobogó 3. fokára állhatott,
  • Superbody Grand Prix kategóriában 6.,
  • a PCA világbajnokság medium bodybuilding kategóriában pedig az 5. helyezett lett.

Sőt, a szegedi lány, Peregi Dóra sem tért haza üres kézzel a Remzső Ferenc emlékversenyről, hiszen különdíjas lett! Szurkolunk neki idén is!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Fotók: csakistiphoto/Dunavölgyi Média Team – a képeket köszönjük Tóth Renátának!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb