Szegedi Arcok

Szeged legcsodálatosabb kertjében járt a Legszegedibb Zenész, Balázs-Piri Soma… Naná, hogy a saját rózsafajtáját is rögtön kiszúrta

Tavaly decemberben hirdettük ki a Legszegedibb Szegediek közönségszavazásunk 2023-as nyerteseit, majd ahogy minden évben, úgy idén is örökbe fogadhattak egy pompás rózsát a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében. A júniusi átadónkon számos örökbefogadó jelent meg, most pedig a Legszegedibb Zenész, Balázs-Piri Soma is meglátogatta saját rózsafajtáját Szeged legcsodálatosabb kertjében.

Mint megtudtuk, a Junior Prima díjas zongoraművész, Balázs-Piri Soma már régóta tervezte, hogy kilátogat a Füvészkertbe, amire a múlt héten sort is kerített. A fiatal szegedi tehetség szinte azonnal megtalálta a neki szánt rózsát, ugyanis pont passzol a személyiségéhez, hiszen a 2023-as év Legszegedibb Zenésze Frederic Chopin Stanislaw Zyla fajta rózsával büszkélkedhet.

SOMA NYITOTTA MEG A SZENT GELLÉRT FESZTIVÁLT SZEGEDEN

Balázs-Piri Sománál egyébként nincs pihenés, hiszen hétfőn a Szent Gellért Fesztivált ő nyitotta meg Szegeden, Kim Jon-He (Yoon-Hee Kim) hegedűművésszel adott kamarakoncertet. A szegedi születésű zongoraművésztől – aki jelenleg a salzburgi Mozarteum Egyetem hallgatója -, Chopin-műveket hallhatott a közönség, a fiatal koreai hegedűművésznő pedig két szóló Bach-művet adott elő.

De, kanyarodjunk vissza! Somával a díjátadó után készítettünk egy nagyobb hangvételű interjút, akkor azt mondta, számára a legfontosabb misszió az, hogy a klasszikus zenét minél több emberhez eljuttassa!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb