Szegedi ArcokVideo365

Legszegedibb Szegediek best of: Balázs-Piri Soma, a Legszegedibb Zenész: “a legfontosabb misszióm, hogy a klasszikus zenét minél több emberhez eljuttassam”

Az biztos, december 9-ét nem felejtjük el egyhamar: akkor köszöntöttük ugyanis a 2023-as Prágai Látszerészet + Boutique Optique bemutatja Legszegedibb Szegediek közönségszavazás díjazottjait a Hungi Vigadóban. Irtó megtisztelő érzés volt, ahogy a 220.000 általatok leadott szavazat alapján átadhattuk városunk büszkeségeinek elismeréseit. Természetesen, valamennyi kategória nyertesét elcsíptük egy beszélgetésre, köztük az ifjú virtuóz Junior Prima díjas zongoraművészt, Balázs-Piri Somát. Az ifjú tehetség, aki Placido Domingo mindössze 19 éves fellépőtársa is egyben, idén elnyerte a Legszegedibb Zenész címet.

SOMA 24.600 SZAVAZATOT ZSEBELT BE

Napról napra csak ámultunk, hogyan záporoznak a szavazatok a Legszegedibb Zenészek kategóriában a verseny közel két hónapja alatt. Balázs-Piri Soma kétségkívül a szegediek kedvence, ezt ékesen bizonyítja az az elképesztő mennyiségű szavazat ami beérkezett a fiatal zongoraművészre: Soma pontosan 24.600 vokssal lett kategóriájának győztese! Mint a művész elmondta nekünk, végtelenül hálás a sok szavazatért, nagyon jóleső érzés számára a szegediek szeretete és bizalma.

SZEGED KÖZÖNSÉGE EGYSZERRE FELEMELŐ ÉS INSPIRÁLÓ

“Nem klisé azt mondani, hogy imádom Szegedet, imádom, hogy szegedinek vallhatom magam. Sok helyen nagyon jó fellépni, de tényleg a legjobb itthon, mert egy olyan közönsége van Szegednek, ami nagyon felemelő és inspiráló. Másfelől meg nagyon köszönöm azt, hogy a szavazók ezzel a díjjal együtt támogatják az egyik legfontosabb missziómat, vagyis azt, hogy a klasszikus zenét minél több emberhez eljuttassuk” – mondta el Balázs-Piri Soma.  

A ZENÉSZEKNEK IS NYITNIUK KELL A KÖZÖNSÉG FELÉ, HOGY KÖZELEBB HOZZÁK SZÁMUKRA A KLASSZIKUS ZENÉT

Hozzátette, úgy gondolja, a klasszikus zene megismertetésében és népszerűsítésében rájuk, zenészekre nagy felelősség hárul. “Az egy nagy tévhit szerintem, hogy nekünk nem kell nyitni, mert nekünk, klasszikus zenészeknek kell talán a legjobban nyitni mások felé. Például én nagyon szeretek játszani mai zenéket, filmzenéket, más stílusban játszani az adott művet. Szeretek játszani ezekkel a dolgokkal, s úgy gondolom, hogy az is nagyon fontos, hogy mi is nyissunk a nagyközönség felé” – árulta el a zongoraművész.

Videónkban hallgasd meg te is Balázs-Piri Soma ünnepi szavait:

@szeged365

Legszegedibb Szegediek best of: Balázs-Piri Soma, a Legszegedibb Zenész: “a legfontosabb misszióm, hogy a klasszikus zenét minél több emberhez eljuttassam”

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

ITT TEKINTHETED VISSZA A DÍJAZOTTAK GONDOLATAIT A GÁLÁRÓL

A Legszegedibb Szegediek díjátadó gáláján Dr. Rokszin Richárd, a Legszegedibb Gyógyító, Nagy Péter, a Legszegedibb Sportoló és Détári Vilmos, a Legszegedibb Jótevő is elmondta nekünk ünnepi gondolatait, melyeket alábbi cikkeinkben olvashatsz, nézhetsz vissza:

EGY EXTRA KÖSZÖNET, A VÉGÉRE

A Legszegedibb Szegediek a projektet támogató szegedi vállalkozásoknak köszönhetően lehet 100%-ban politikamentes, független. Köszönjük Nektek,

Prágai Látszerészet, Boutique Optique by Prágai, FerroÉp, BioHair Napfény, Zengő Alföld, TISZABUSZ Plusz, Global 21, Trója Ételbár és Hummusz Terrace, REÖK Kézműves Cukrászda, Global Fitness, Sziget Lakópark, Context Szeged, Garden Bistro and Beach, Global Fitness Spinning és Aerobic, Dress Code for Men, Rozmaring Étterem, Szabó Klímatechnika, Concept Bistro.

Fotók: Lénárt Ferenc

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb