Közélet

Áll a bál? Lemondott Újszentiván polgármestere, és az alpolgármester is

Lemondott Bodó Imre, polgármester és Talpai János, alpolgármester is Újszentivánon. Bodó 2022-ben nyerte meg a választásokat a településen, miután Putnik Lázárt letartóztatták. Nagyon úgy fest azonban, hogy utóbbi népszerűségének ez mit sem ártott, ugyanis idén ismét neki szavaztak bizalmat a polgárok.

Binszki Olivér képviselő azt írta a közösségi oldalán még hétfőn, hogy “09:00-ra bizottsági ülés, 10:00-ra képviselő-testületi ülés volt meghirdetve, de a napirendhez semmilyen előterjesztési anyagot nem kaptunk”. Mint kiderült, nem tartottak semmilyen ülést sem, mert senki nem ment el rájuk, kivéve egy képviselőt, akit a jegyző tájékoztatott arról, hogy: Bodó Imre polgármester lemondott, ahogy Talpai János alpolgármester is.

KÉT ÉVE LETT BODÓ IMRE POLGÁRMESTER

A 2022-es választáson került ki győztesként Bodó Imre, amelyet azt követően írtak ki, hogy a település korábbi polgármesterét, a vőfélyként is nyomuló Putnik Lázárt letartóztatták. A megüresedett helyre öten pályáztak a településen, a legtöbben a Fidesz-KDNP jelölt Ulbert Mónika győzelmét prognosztizálták, de a mezőnyben ott volt Binszki Olivér, a szegedi DK-frakcióvezető Binszky József fia és egy korábbi fideszes országgyűlési képviselő, Bodó Imre is. Utóbbi húzta be a választásokat végül.

2024-BEN PUTNIK LÁZÁRT ÚJRAVÁLASZTOTTÁK

A dolog pikantériáját az adja, hogy bár különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség Putnik Lázár, egykori polgármester ellen, mégis nagyon úgy fest, hogy ez mit sem ártott a népszerűségének Újszentivánon, hiszen újra megválasztották őt júniusban.

Az ügyben kerestük Bodó Imrét, amint kapunk választ, frissítjük cikkünket!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb