Közélet

Meglepetés Újszentivánon: az ex-fideszes Bodó Imre az új polgármester, maga mögé utasítva a Fidesz jelöltjét és a szegedi DK-elnök fiát (frissítve)

Bodó Imre húzta be az Újszentivánon megtartott időközi választást, amelyet azt követően írták ki, hogy a település korábbi polgármesterét, a vőfélyként is nyomuló Putnik Lázárt letartóztatták. A megüresedett helyre öten pályáztak a településen, a legtöbben a Fidesz-KDNP jelölt Ulbert Mónika győzelmét prognosztizálták, de a mezőnyben ott volt Binszki Olivér, a szegedi DK-frakcióvezető Binszky József fia és egy korábbi fideszes országgyűlési képviselő, Bodó Imre is.

AND THE WINNER IS…

A Nemzeti Választási Iroda oldalán pontban este 9-kor jelentek meg a hivatalos számok, bár az “Élhető Újszentivánért” nevű csoport már fél kilenc környékén teleszaladt a Bodó Imrének címzett gratulációkkal. A hivatalos végeredmény szerint a Fidesz-KDNP jelöltje csak a harmadik helyet tudta megszerezni, Bodó mögött a második Dr. Binszki Olivér lett.

Íme a meccs vége:

  • Polgármester: Bodó Imre (36.61%) (független)
  • Dr. Binszki Olivér (32.88%) (független)
  • Dr. Ulbert Mónika (24.86%) (Fidesz-KDNP)
  • Maczelkáné Minyó Judit (4.52%) (független)
  • Waltrich Csaba (1.13%) (független)

Az NVI adatai szerint időközi választáshoz képest magas, 55.49%-os részvétel volt, 895-en mentek el voksolni. A 6 fős képviselőtestület összetétele még nem nyilvános, amint megjönnek az adatok, cikkünk frissülni fog.

ORBITÁLIS BALHÉ ELŐZTE MEG AZ IDŐKÖZI VÁLASZTÁST

A Szeged melletti mintegy 1900 lakosú község képviselő-testülete február 9-én döntött feloszlatásáról, miután a települést 2006 óta vezető Putnik Lázár polgármestert és két társát nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, valamint hűtlen kezelés gyanúja miatt őrizetbe vették. A vőfély-polgármestert még februárban tartóztatták le, azt követően, hogy a NAV január végén razziát tartott a csongrádi település polgármesteri hivatalában. Ekkor bűnszervezetben elkövetett csalás gyanúja miatt tartottak házkutatást, és az ügy összefüggött a közfoglalkoztatottak bérével.

A vádirat szerint Újszentivánon ugyanis számos közmunkást is „fiktíven” alkalmaztak, ezen felül pedig számos szerb- és román-magyar kettős állampolgárságú fantomszavazót is bejelentettek a csaknem kétezer fős, a déli határ közelében fekvő településre, a NAV-razzia azonban az Újszentiván peremén található munkásszálló építésével volt kapcsolatos.

A teljes sztorit az alábbi, szombat esti cikkünkben összegeztük, bemutatva az időközi választás jelöltjeit is:

EGY HETE DOROZSMÁN TARTOTTAK IDŐKÖZIT, OTT A FIDESZ-KDNP TAROLT

Pontosan egy hete zajlott le a Kiskundorozsmán megtartott időközi választás, ott azért kellett képviselőt választani, mert Mihálffy Bélából országgyűlési képviselő lett áprilisban. A lejárató kampányokkal (a Botka László féle városvezetés azzal támadta Ruzsa Rolandot, hogy Békés megyében vállalkozik, míg a Fidesz-KDNP azzal kontrázott, hogy a jobbikos Komjáti Zoltán Kunbaján él plusz még a náci-kártya is előkerült) tarkított meccs Ruzsa Roland fölényes győzelmével végződött, nomeg egy nagy adag gyalázkodással:

A választás után pár nappal a szegedi Jobbik legismertebb arca, Tóth Péter a közösségi médiában “románozta” non-stop a Fidesz-KDNP újdonsült képviselőjét.

FRISSÍTVE: MEGVAN A KÉPVISELŐ-LISTA IS, EGYETLEN FIDESZES SEM JUTOTT BE

Az NVI oldalára később felkerült a képviselőtestület listája is, nem nagy meglepetés, hogy Bodó Imre lett a polgármester, az viszont igen, hogy a hat képviselő közül papíron egyik sem köthető sem a kormánypárthoz, sem az ellenzékhez. A névsor – amelyet két független és négy Vállalkozók Egyesülete által indított politikus tesz ki – így néz ki:

  • Dr. Binszki Olivér
  • Tarjánné Kádár Piroska
  • Kiss Gábor
  • Dr. Talpai János
  • Tóth Zoltán
  • Dunai József

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb