Kikapcs

“Ilyen egy nap, ami után fülig ér a szám” – Czutor Zoliék alaposan berúgták a Belmondoval az Őszi Kulturális Fesztivál motorját, innentől két hónapig nincs megállás

“Ilyen egy nap, ami után fülig ér a szám. És egy darabig nem is tudnám letörölni a mosolyt” – írta a Legszegedibb Zenész, azaz Czutor Zoltán a közösségi oldalára, miután a Potyó Imre természetfotóiból rendezett kiállítás megnyitójával, Belmondo koncerttel, és fényfestéssel végre elkezdődött kedden a Szegedi Tudományegyetem Őszi Kulturális Fesztiválja a Dugonics téren.

Kellemes hangulatban robbantotta be az egyetem az Őszi Kulturális Fesztivált a Dugonics téren, melyen október 1. és november 28. között, hét héten át hetven helyszínen háromszáz, többségében ingyenes program várja az érdeklődőket. A meseszép színekben pompázó Rektori Hivatallal a háttérben lépett színpadra kedd este a Belmondo, Czutor Zoliék pedig ezzel berúgták az őszi fesztivál motorját, innentől két hónapig nincs megállás!

MEGNYITÓ, MAJD A HALÁSZCSÁRDA

A Legszegedibb Zenész friss posztjában kiemelte, hogy “Szegeden tegnap (október 1.) az egyetem rektorával, Rovó László barátommal és Potyó Imre fantasztikus fotókiállításával (ahol egy dalt is eljátszottam) nyitottuk meg a Szegedi Tudományegyetem két hónapig tartó Őszi Kulturális Fesztiválját. Aztán a rektori hivatal előtt látványos fényfestés közepette és lelkes sokaság előtt folytattuk a Belmondoval” – írta, majd az is kiderült, hogy ha már Szegeden járt, akkor a Kiskörössy Halászcsárdába is betért a stábbal, majd az édes fáradalmakat és a mennyei ízeket a Hungiban mozogták le.

RADNÓTI MIKLÓSRÓL SZÓL MA MINDEN

De, ha már Őszi Kulturális Fesztivál, akkor eláruljuk, hogy ma is programok sokasága várja a szegedieket, ugyanis október 2-án Tóth Péter Lóránt versvándor közreműködésével Radnóti Miklós Emléknapot rendeznek Szegeden. Mindezek mellett, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumtól induló emléksétán is részt vehetünk. A költő 1930 és 1935 között a városban eltöltött éveinek felidézéseként végigjárják az egyetemi éveinek fontos helyszíneit. Az emlékséta 12:45-kor indul a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium elől, majd a résztvevők továbbhaladnak a Móra Ferenc Múzeumhoz, végül pedig a Széchenyi téren és a Kárász utcán keresztül az SZTE Rektori Épületig teszik meg útjukat. Ugyanezen a napon a Szegedi Pinceszínházban előbb a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének „Sem emlék, sem varázslat” című pódiumműsora, majd Tóth Péter Lóránt “…lélek vagyok, élni szeretnék!” című estje látható.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb