Kikapcs

Napi cukiság: egy ölelés valakinek? Szívmelengető felhívás jelent meg a Klauzál téren

“Az ölelés gyógyír a léleknek. A legtökéletesebb orvosság mellékhatások nélkül” – hirdeti egy tábla a Klauzál tér sarkán kedden délután. S valóban, aki úgy érzi, egy ölelésre van szüksége, a tábla tulajdonosa e szívet melengető kis gesztussal biztosan feldobja a napját.

„Napi négy ölelésre van szükségünk a túléléshez. Napi nyolc ölelésre van szükségünk a fenntartáshoz. Napi 12 ölelésre van szükségünk a gyarapodáshoz” – hangzik egy családterapeuta híres mondása.

S valóban, az ölelésnek számos pozitív hatása van az egészségünkre és boldogságunkra. Tudományos kutatások igazolják, hogy az ölelés csökkenti a stresszt, enyhíti a szorongást, és segít megerősíteni az immunrendszert. Az öleléssel kiválasztódik a boldogsághormon, az oxitocin, ami javítja a közérzetet és pozitív érzéseket kelt. Így nem is vitatható, hogy a mai nap ennél kedvesebb gesztussal már aligha találkozhatunk, mint a Kárász utcán ölelést osztogató felhívás, melyről Olvasónktól, Petrától fotókat és videót is kaptunk.

@szeged365

Napi cukiság: egy ölelés valakinek? Szívmelengető felhívás jelent meg a Klauzál téren

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb